Lifestyle

Girls issues: Ik heb gevoelens voor een meisje en mijn vader is streng gelovig

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij proberen je te helpen. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Wij helpen! Vandaag behandelen we de vraag van een meisje met biseksuele gevoelens. Haar vader is streng gelovig en zal het nooit accepteren. Ze weet echt niet meer wat ze moet doen.

Hallo Girlscene!

Ik zit al een tijdje met een probleem en lees heel vaak hoe jullie andere girls goed advies geven! Ik heb dus maar besloten om ook om jullie advies te vragen aangezien het mij goed op weg kan helpen!

Ik zal het een beetje uitleggen.. Mijn ouders zijn gescheiden en mijn vader heeft nu een vrouw waarmee hij al ruim 5 jaar getrouwd is. Hij is erg streng gelovig en hangt alle normen en waarden van zijn geloof (het christendom) heel erg aan. Dingen zoals seks voor het huwelijk vindt hij not-done en het ergste in mijn situatie is dat hij homoseksualiteit als een grote fout ziet. Wat hem en mijn stiefmoeder betreft ga je rechtstreeks naar de hel wanneer je valt op iemand van hetzelfde geslacht.

Hier komt het dan.. Ik heb een paar maanden geleden een vriend gehad waarmee ik ook seks had. Het ging goed tussen ons, maar na een tijd, vertelde hij me uit het niets dat hij was vreemdgegaan. Hij hoopte dat ik hem kon vergeven maar dit heb ik niet kunnen doen ondanks het heel hard te proberen. Ik zal niet te veel in details treden maar ik ben voordat ik deze relatie had verkracht. Nadat ik dus wist dat mijn vriend was vreemdgegaan en na het voorval van de verkrachting wist ik het even allemaal niet meer, ik kan het gewoon niet meer opbrengen om jongens te vertrouwen of om ze leuk te vinden, laat staan verliefd op ze te worden.

Ik heb tijdens de relatie ook gevoelens gehad voor een meisje maar daar heb ik uiteraard niks mee gedaan, aangezien ik NEVER vreemd zal gaan. Maar deze gevoelens voor dit meisje braken me he-le-maal op. Achteraf gezien denk ik toch wel dat ik de relatie met mijn vriend niet beëindigde, omdat ik op die manier mijn gevoelens voor het meisje kon onderdrukken. Ik weet dat het niet goed i, maar toch.. Nu ik weer single ben heb ik alle tijd om na te denken over die gevoelens. En ik denk dat ik het moet facen.. Ik ben echt VERLIEFD geweest op een meisje, ik wil dit niet maar je kan niet kiezen op wie je verliefd wordt.


Bron

De gevoelens zijn alweer weg maar toch blijf ik achter met het idee dat ik (misschien) wel bi ben. Maar misschien ook lesbisch?? 🙁 Ik kan gewoon niets meer met jongens voor mijn gevoel en als ik aan liefde denk , denk ik toch al sneller aan meisjes . Ik weet niet zo goed wat ik hiermee moet? Ten eerste zal mijn vader me nooit accepteren en het liefst zou hij afstand van mij nemen omdat hij denkt dat het een ziekte is. Ook zit ik in de knoop met mezelf omdat ik altijd al kinderen heb gewild enzo..Huisje, boompje, beestje. Verder ben ik gewoon bang voor alle reacties maar toch is de reactie van mijn vader (en stiefmoeder !!!) mijn grootste angst.

Wat moet ik doen? En ben ik bi of lesbisch? Ik kan mezelf en mijn gevoelens ook echt niet accepteren! Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen en dat ik het een beetje goed heb verwoord, want het is echt een chaos in mijn hoofd!

Heel veel liefs, Anoniem

Lieve Anoniem,

Wat bevind jij je in een vervelende situatie. Allereerst: met biseksuele of lesbische gevoelens is helemaal niets mis. Wat wie dan ook mag zeggen, of denken.. Of je nu lesbisch, biseksueel of hetero bent, iedereen is gelijk. Je bent niets minder als je je aangetrokken voelt tot iemand van hetzelfde geslacht.

Wij begrijpen dat jouw vader en stiefmoeder daar absoluut geen boodschap aan hebben en wij begrijpen ook dat jij hierdoor aan jezelf en aan je gevoelens gaat twijfelen. Jij bent opgegroeid met het idee dat verliefd zijn dat homoseksualiteit "slecht" is. 

Natuurlijk is het ook niet fijn als je vader en stiefmoeder niet achter jouw gevoelens zullen staan. Maar waar is je moeder in dit verhaal? Heb je nog contact met haar, hoe denkt zij over homoseksualiteit? Kun je er met haar misschien wel over praten?

We weten niet hoe oud je bent, woon je bij (één van) je ouders, of woon je op jezelf? Als je achttien bent hebben je ouders sowieso niets meer over jou te zeggen. Natuurlijk is het dan nog steeds vervelend als je ouders niet achter jouw beslissing staan, maar is het niet vervelender om de rest van je leven een leugen te leven? Als jij er echt van overtuigd bent op vrouwen te vallen, dan kun je dat het beste proberen te accepteren. 

Je hebt nog nooit een relatie met een vrouw gehad, je hebt nooit "contact" met een vrouw gehad op een andere manier dan puur vriendschap. Misschien moet je eerst eens kijken of jij echt op vrouwen valt door je gevoelens gewoon eens toe te laten en te kijken hoe het is. Het zou kunnen dat het toch niet is wat jij wilt, maar doordat jij zo bang bent verliefd te worden op een meisje, in je hoofd gevoelens hebt gecreëerd. De kans is vrij klein, maar je zult het nooit weten als je het niet geprobeerd hebt.

Als jij er zeker van bent gevoelens te hebben voor vrouwen, kun je het het beste toch met je vader bespreken. Je bent zijn dochter, wij zouden bijna willen zeggen "hij kan je bijna niet accepteren", maar we weten dat gelovigen erg ver kunnen gaan met hun afkeuring voor homoseksualiteit. Keurt hij het écht niet goed en ben je nog geen achttien, dan kun je er voor kiezen tot je achttiende het rustig aan te doen. 

Probeer er met iemand over te praten. Als je niet met je moeder er over kunt praten, heb je dan misschien niet een hele goede vriendin, of een ander familielid dat minder strenggelovig is? Door er met iemand over te praten kun je dingen in een heel ander perspectief gaan zien. Jouw huisje-boompje-beestje hoef je bijvoorbeeld echt niet op te geven. In Nederland mogen vrouwen gelukkig gewoon met elkaar trouwen en zij kunnen ook samen een kindje krijgen. Dit kan bijvoorbeeld door een zaaddonor in te schakelen, of een kindje te adopteren. De meeste mensen in Nederland accepteren homoseksualiteit ook gewoon, helaas dat nu net jouw vader en stiefmoeder een uitzondering zijn.

Wij hopen dat je er uit komt en gelukkig wordt met jezelf, of je nu met een jongen, met een meisje of alleen bent. Praat er over met iemand die je kunt vertrouwen, het lucht op, echt. En kom je een meisje tegen waar je verliefd op wordt, geef je gevoelens een kans en kijk wat er van komt. 

Heel veel liefs,
Girlscene

Bron beeld: Tumblr / ABC / The CW / The WB