Lifestyle

Girls issues: Ik ben verliefd op de beste vriend van mijn vriend

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij proberen je te helpen. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Wij helpen! Deze keer de vraag van een meisje dat al drie jaar samen is met haar vriend, maar nu verliefd is geworden op de beste vriend van haar vriend.

Hello Girlscene,

Ik denk dat ik wel een ingewikkeld probleem heb. Ik ben al 3 jaar samen met mijn vriend en ik ben niet meer gelukkig met hem. Ondanks dat hou ik nog wel veel van hem. Maar mijn vriend is niet echt een goede jongen en hij verbiedt mij heel veel dingen.

Nu ben ik sinds een paar maanden head over heals verliefd op mijn buurjongen en ik denk dat hij ook op mij verliefd is, maar is één problem, hij is de beste vriend van mijn vriend. Daarnaast woon ik samen met mijn vriend en als ik het uit zou maken, dan weet ik niet waar ik zou moeten wonen. Bij mijn vader is geen optie meer. Nu heb ik geen flauw idee hoe ik verder moet in mijn leven..

Kunnen jullie me helpen?

Lieve Anoniem,

Wat bevind jij je in een lastige situatie zeg. Wij begrijpen dat je hier heel erg mee zit, het is namelijk ook niet de aller makkelijkste situatie en geen enkele oplossing zal volledig pijnloos zijn. 

Je geeft aan dat je vriend niet goed voor je is. Als je dat al weet, hoe moeilijk het ook is, zit er niets anders op dan hem te verlaten. Maar je hoeft je nu niet meteen om te draaien en op hem af te stappen om het uit te maken. Dat mag wel, maar je geeft zelf al aan dat je niet weet waar je dan moet gaan wonen. Het is dan ook verstandig om die situatie eerst eens uit te gaan zoeken.

Werk je? Verdien je geld? Is het een mogelijkheid om iedere maand een paar honderd euro aan huur te betalen? Je kunt niet meer bij je vader wonen, maar is er geen ander familielid waar je tijdelijk in zou kunnen trekken? Of een goede vriendin waarbij jij een tijdje kan verblijven? Zo niet? Is dit allemaal niet het geval? Misschien kun je van een familielid een beetje geld lenen zodat je een kamertje kunt huren. Natuurlijk ga je dan direct op zoek naar een baantje voor wat extra geld, want van lange tijd veel geld lenen kun je ook in de probleem komen. Daarom raden we je ook alleen aan iets te lenen als het van een familielid is en als je daar goede afspraken over kunt maken.

Als je je eigen situatie op een rijtje hebt gezet kun je over na het volgende obstakel, het uitmaken met je vriend. Je kunt er voor kiezen hem gelijk te vertellen dat je verliefd bent op zijn beste vriend, maar het risico dat hij hier niet zo positief op reageert is vrij groot. 

Je moet je misschien ook afvragen of je, als het uit is met je vriend, wel een slim idee is om met je buurjongen verder te gaan. Je geeft aan dat je vriend niet zo'n goede jongen is, hoe denk je dat hij zal reageren? En je vriend (dan ex) zal dan altijd een deel van je leven uit blijven maken. Is het niet omdat je nieuwe vriend de beste vriend is van je (dan) ex, dan is het wel omdat ze buurjongens zijn. 

Misschien is het verstandig om eerst een tijdje alleen verder te gaan. Blijf je dan verliefde gevoelens voor die jongen houden, dan kun je het altijd nog proberen.

Heel veel succes met je keuze! Het komt allemaal goed 🙂

Liefs,
Girlscene

Beeld: Weheartit

Door de Redactie

Heb jij ook een brandende vraag, heb je dringend advies nodig over wat dan ook.. mail je vraag naar info@girlscene.nl en wie weet behandelen we volgende keer jouw vraag. Dit kan natuurlijk volledig anoniem!