Food

Een plekje in het zonnetje: 5x de leukste terrassen in Rotterdam

5x leuke terrasjes Rotterdam

Wanneer je deze zomer samen met je bestie Rotterdam bezoekt, wil je natuurlijk weten waar jullie samen kunnen genieten van een heerlijke Aperol Spritz en gezellig kunnen bijkletsen. Of je nu op zoek bent naar een zonnig plekje aan het water, een trendy hotspot in het stadscentrum of een verborgen pareltje, dit zijn de vijf leukste plekken waar jullie een fantastische dag zullen beleven.

De vijf leukste plekken om te terrassen in Rotterdam

Wie houdt er nu niet van dit heerlijke weer? Er is maar één ding dat dit weer nóg beter maakt: een fijn plekje in het warme zonnetje. En als je dan ook nog je beste vriendinnen en een verrukkelijke cocktail aan je zijde hebt, kan je dag gewoon niet meer stuk! Ben jij binnenkort in Rotterdam om van het zonnetje te genieten? Hier zijn de vijf leukste plekken waar je de hele dag op een terras kunt vertoeven in Rotterdam.

1. Oude Haven

Oude Haven is zonder twijfel dé plek om te gaan terrassen voor Rotterdammers! Deze sfeervolle locatie trekt een diverse groep bezoekers, waaronder veel studenten die genieten van de gezellige, sociale sfeer. Vooral in de zomer – maar zelfs ook in de winter – is het een van de meest populaire uitgaansgebieden, boordevol gezellige restaurants, hippe bars en uitnodigende terrassen die uitkijken over het mooie water van de historische haven. En op hete zomerdagen bruist Oude Haven extra van het leven, waardoor de gezelligheid doorgaat tot in de laatste uurtjes.

View post on Instagram
 

2. Witte de Withstraat

Niet alleen zin in een lekker drankje, maar ook in een verrukkelijke maaltijd? Dan moet je zeker een stoeltje uitkiezen op de Witte de Withstraat! Deze hippe, culturele uitgaansstraat zit vol met gezellige stoepterrassen waar het, vooral op mooie avonden, heerlijk druk is. Of je nu zin hebt in nacho’s, couscous of een portie bitterballen, hier vind je voor elk wat wils. Pak je vrienden mee en geniet van de levendige sfeer, het heerlijke eten en de fijne drankjes op deze iconische Rotterdamse hotspot!

View post on Instagram
 

3. Stadhuisplein

Dit bruisende plein tegenover het Rotterdamse Stadshuis zit bomvol iconische terrassen waar je gegarandeerd onvergetelijke avonden zult beleven. Geniet van de heerlijkste Sex On The Beach cocktails of Pornstar Martini’s, terwijl je omringd bent door de gezellige drukte van de stad. En ben je een voetballiefhebber – en vooral fan van Feyenoord? Dan is dit de perfecte plek om de wedstrijd te kijken met een lekker koud biertje in de hand. En als de avond valt en de lichten aangaan, is het tijd om te dansen!

View post on Instagram
 


4. Binnenrotte

Op zonnige dagen is de uitgestrekte Binnenrotte de perfecte plek om neer te strijken en te genieten van de fijne zonnestralen. Op de hoek van de Binnenrotte en de Meent vind je het grote terras van Café van Zanten, dat in de zomer altijd tot de nok toe gevuld is. Een gezellige borrel met vriendinnen is hier gegarandeerd! Dus, vergeet je mooie zonnebril niet en geniet van de levendige sfeer en het heerlijke weer.

View post on Instagram
 

5. Schiekadeblok

Wanneer je “Schiekadeblok” op Google intypt, lijkt gezelligheid misschien ver te zoeken, maar vergis je niet. Dit gebied bruist deze zomer van de levendigheid tot in de late uurtjes! Voor een echte dosis Duitse gezelligheid en het even vergeten van de dagelijkse stress moet je bij Biergarten zijn. Hier kun je genieten van een heerlijk biertje onder de stralende zon, aan gezellige picknicktafels. En als de avond valt en je zin hebt om te dansen, hoef je alleen maar naar de buurvrouw te gaan, waar club Annabel zich bevindt. Have fun!

View post on Instagram
 

Tijd voor een cocktail! Dit zijn de leukste cocktailbars in Rotterdam voor jou en je besties.

Beeld: Instagram @averyviolaine