Food

Een bolle buik? Met deze platte buik voedingstips heb je er minder last van

Hoewel een platte buik natuurlijk niet ons levensdoel is, kan het vervelend zijn als jouw buik pijnlijk opgezwollen is. Want een platte buik heeft niet alleen te maken met hoeveel je weegt en hoeveel je eet, maar vooral met wát je eet. Wij zetten de beste en slechtste voedingsmiddelen voor een platte buik op een rijtje.

Platte buik voedingtips

Wat je wel moet eten:

– Naturel yoghurt (dus zonder vruchtengelei) of Griekse yoghurt. De probiotische bacterien in de meeste soorten yoghurt helpen je verteringssysteem gezond te houden. Dit vertaalt zich in minder last van winderigheid, een opgeblazen gevoel en opstoppingen en dat zorgt er weer voor dat je buikje plat blijft.

– Broccoli, spruitjes, asperges, pepers en andere groenten die vitamine A,C en K in zich hebben, evenals beta-caroteen, calcium, magnesium en vezels zorgen voor een platte, en dus geen opgezette buik.

– Vergeet het witte brood en witte rijst, volkorenbrood, linzen en bruin brood zijn de koolhydraten die je nodig hebt voor een platte buik.

– Onderzoek wijst uit dat een dieet hoog onverzadigde vetten zoals olijfolie ons kan helpen buikvet aan te pakken, zelfs zonder het aantal calorien dat we tot ons nemen te veranderen.

– Een Japans onderzoek heeft uitgevonden dat de substantie die azijn haar zure smaak geeft en sterke geur, tegen vet vecht. Uit het onderzoek bleek dat mensen met overgewicht die een a twee eetlepels appelazijn op dagelijkse basis voor twaalf weken tot zich namen, een lager lichaamsgewicht, BMI en minder buikvet hadden dan de mensen die geen azijn in hun dagelijkse dieet hadden opgenomen.

Platte buik voedingtips: dit kan je beter skippen

– Frisdranken zijn funest voor een platte buik. Door de bubbels komt er lucht in je buik, dit zorgt voor een gezwollen en opgeblazen buik. Groene thee zorgt er juist voor dat je buik plat wordt (en is tegelijkertijd een stuk beter voor je tanden), betere keuze dus.

– Simpele koolhydraten, zoals in wit bloem, witte rijst en pasta worden snel verteerd. Dit zorgt door pieken in zowel insuline level en je bloedsuikerspiegel. Het verhoogde level van insuline in je lichaam zorgt voor verhoogde vetopname rond je buik.

– Suikervrije kauwgum is dus echt een no go voor een platte buik, het zorgt ervoor dat je lucht slikt, waardoor de buik opzwelt. Daarbij zorgt het voor nare luchtjes uit je achterwerk en au, au, au als je echt te veel eet kan je buik er ook behoorlijk zeer van gaan doen.

– Weet je waarom je je extra opgeblazen voelt na het eten van sushi met sojasaus? Wij hebben het er al eens over gehad, maar hoge concentraties zout (wat dus aanwezig is in de meeste soorten sojasaus) zorgt voor vocht vasthouden. Als je vocht vasthoud zie je dit meestal als eerste aan je buik, die ziet er opgezet en opgezwollen uit. Aangeraden wordt om minder dan 2000 miligram sodium (zout) per dag te eten.

Lees ook: