Love

4 tips bij het kiezen van een trouwkaart

trouwkaart

Het kiezen van trouwkaarten is misschien wel één van de leukste klusjes als je gaat trouwen, maar stiekem ook wel erg uitdagend! Want waar begin je? Het aanbod is niet alleen ongelooflijk groot, maar er zijn ook nog eens ontzettend veel keuzes te maken. Voor welke kleur kies je? Welk formaat? Voor welk design? Welk lettertype? Duizelt je hoofd er nu al van? Dat kunnen we ons goed voorstellen! Gelukkig is het niet nodig om overweldigd te raken. Met de volgende tips helpen we je stap voor stap op weg bij het maken van de juiste keuze. Lees snel verder en ontdek welke kaart bij jou past.

1. Weet hoeveel je wilt uitgeven 

Voordat de zoektocht begint, is het eerst belangrijk om een budget vast te stellen. Hoeveel wil je maximaal uitgeven aan de trouwkaarten? Als dit duidelijk is, is het veel makkelijker om de juiste filters te plaatsen en enkel het aanbod te bekijken dat past binnen jullie budget. Zo blijf je dus niet alleen binnen jullie financiële grenzen, maar weet je ook het aanbod alvast wat te beperken om de uiteindelijke zoektocht gemakkelijker te maken. 

2. Stem de kaart af op de stijl van de bruiloft 

Trouwkaarten zijn in heel veel verschillende designs beschikbaar. Welke kaart geschikt is, hangt dus ook af van de stijl van de bruiloft. Het is wel zo prettig als deze bij elkaar passen. Stel, je hebt een zeer klassieke bruiloft, maar het kaartje ziet er juist heel informeel en modern uit. Dan schept dit een geheel andere verwachting. Denk daarom goed na over hoe de bruiloft er straks precies uit komt te zien en welke sfeer je uiteindelijk wilt creëren. 

3. Begin op tijd 

Wacht niet te lang met het kiezen van de trouwkaarten. Dit is eigenlijk één van de eerste dingen die je doet. Als de locatie en de datum is vastgelegd, kan je ook alvast beginnen met de trouwkaarten. Wees je ervan bewust dat het tijd kost om het ontwerp naar wens te maken. Bovendien kost het ook tijd om jouw ontwerp te vertalen naar de echte kaart. Drukwerk kost nou eenmaal veel tijd. Bovendien wil je de genodigden ook tijdig op de hoogte stellen van de bruiloft. Ze moeten niet alleen weten waar ze moeten zijn voor de bruiloft, maar bovenal ook wanneer. Zo kunnen ze hier alvast rekening mee houden. 

4. Voeg persoonlijke elementen toe 

Hoe persoonlijker de kaart is, hoe mooier deze uiteindelijk zal worden. De kaart staat symbool voor jullie liefde voor elkaar. Daarom is het belangrijk dat je niet voor een standaard kaart met voorgedrukte tekst kiest, maar dat je echt nog de nodige persoonlijke elementen toevoegt. Zo wordt de kaart unieker en voelt deze ook veel persoonlijker aan. Denk bijvoorbeeld aan symbolen die voor jullie van toepassing zijn, foto’s van jullie als toekomstig bruidspaar, maar ook quotes die een belangrijke rol spelen in jullie leven. Dit kunnen religieuze teksten zijn, maar ook bijvoorbeeld quotes uit songteksten. Misschien is er wel iets heel anders wat symbool staat voor jullie relatie. Goed om over na te denken.