Travel

Vakantie geboekt vanaf Schiphol? Zo ga je zonder stress op vakantie!

Je hebt het vast wel meegekregen dat het afgelopen weken gekkenhuis is op Schiphol. Hierdoor gaan de meeste mensen niet echt met een lekker gevoel op vakantie. We maken ons grote zorgen over de lange rijen en gaan we überhaupt onze vlucht wel halen? Gelukkig hebben wij een aantal handige tips waardoor je zonder stress op vakantie kunt. 

Met deze tips ga je zonder stress op vakantie 

De lange rijen op Schiphol, alle piekdagen en vluchten die regelmatig geannuleerd worden. Het zorgt bij veel vakantiegangers voor de dosis onnodige stress, wat natuurlijk niet de bedoeling is. Maar maak je vooral niet te druk, want met deze tips ga je zorgeloos op vakantie. 

1. Zorg dat je op tijd komt

Het spreekt natuurlijk voor zich dat je altijd op tijd moet komen op het vliegveld. Maar we noemen het toch even op! Op dit moment geldt er een advies dat het verstandig is om ongeveer drie tot vier uur van tevoren op het vliegveld aanwezig te zijn. Maar ook heeft Schiphol duidelijk aangegeven dat je vooral niet vijf of zes uur van tevoren moet komen, want dan loop je andere mensen alleen maar in de weg! 

2. Maak je niet te druk

Het is niet gek dat als je de lange rijen op Schiphol ziet, je lichtelijk in paniek raakt. Maar waarom stressen? Daar schiet je ook niets mee op. En de rijen zullen er ook niet korter door worden. Blijf daarom vooral rustig en als je je vlucht eventueel niet zou halen, dan is er altijd wel een andere oplossing. 

3. Check thuis alvast in

Tegenwoordig kun je ook thuis online inchecken. Wel net zo handig, met al die drukte op Schiphol. Het scheelt je namelijk weer een hele tijd wachten bij de incheckbalie. Ook is er een regeling van kracht om de rijen bij Schiphol korter te maken. Zo hebben Corendon en Transavia ervoor gezorgd dat reizigers naast het online inchecken ook gebruik kunnen maken van een koffer pick-up service. Je koffers worden dan thuis opgehaald, zodat je niet meer in de rij hoeft te staan. 

4. Neem handbagage mee 

Het is verstandiger om alleen handbagage mee te nemen. Zo hoef je geen koffer in te cheken en ben je veel sneller door de douane. Ook geeft het je misschien een prettiger gevoel als je al je spullen gewoon bij je hebt, in plaats van ergens in een ruim. Zo weet je ook zeker dat je op je vakantie niet aan zult komen zonder al je favoriete zomerjurkjes. 

5. Vertrek vanaf een ander vliegveld

Zie je er enorm tegenop om vanaf Schiphol te gaan vliegen? Dan kun je altijd nog je vlucht omboeken en vanaf een ander vliegveld vliegen. Bijvoorbeeld Eindhoven, Rotterdam of zelfs Düsseldorf. 

Alvast een hele fijne vakantie en probeer er van te genieten!

Oh ja en mocht je vlucht uiteindelijk helemaal niet gaan, dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen om met de trein te reizen. Zo is er nu namelijk een trein tussen Utrecht en Kopenhagen en daarnaast kost het maar 9 euro om door heel Duitsland met de trein te reizen… Achter de geraniums zitten wordt het dus echt niet dit jaar, want er zijn wat dat betreft genoeg mogelijkheden.

Bron: Fem-FemBeeld: Pinterest