News

Koken met de recepten van chef Gabriel? Emily in Paris komt nu met een kookboek!

Het nieuwe seizoen van Emily in Paris is momenteel in de maak. En wij kunnen niet wachten tot we weer kunnen genieten van het chaotische leventje van Emily in Parijs. Maar natuurlijk ook van de mega knappe chef Gabriel! Wat ons opvalt is dat we zijn iconische omelet nu al meerdere keren voorbij hebben zien komen in de eerste twee seizoenen. En het is dan ook helemaal niet zo gek dat Emily in Paris nu met een kookboek komt! 

Emily in Paris brengt een kookboek uit!

Ga jij ook proberen om de iconische omelet van Gabriel na te maken?

Veel te stereotyperend

Wij zijn helemaal dol op de serie. Maar er is wel wat gedoe rondom de serie. Deze gaat namelijk over een jonge vrouw die naar Parijs, of te wel de stad van de liefde, verhuist. Daarom wordt haar hele liefdesleven overhoop gegooid. We zien de mooiste outfits voorbij komen en ook de lekkerste gerechten worden in beeld gebracht. Niks mis mee toch, zou je denken? Maar er zijn een aantal mensen die vinden dat de serie veel te stereotyperend is. De Fransen worden volgens hen op een onvriendelijke manier weergegeven. Maar gelukkig laten ze in de serie wel zien dat Fransen heel goed kunnen koken en daarom komt de serie nu met een eigen kookboek.  

Lees ook: J’adore! Emily in Paris is terug met een derde seizoen!

Het kookboek heet Emily in Paris: The Official Cookbook, en is verkrijgbaar op Amazon voor €22,86!

Voorproefje: het iconische Gabriel omelet

Om de fans nóg enthousiaster te krijgen, is het recept voor Gabriels iconische omelet al uitgelekt. En wij delen deze graag met jullie! Dit zijn de ingrediënten voor de omelet voor 2 personen:

  • 4 eieren;
  • 1 eetlepel fijngehakte verse bieslook, dragon, bladpeterselie en kervel of vers kruidenmengsel naar keuze;
  • Fijn zeezout;
  • 2 eetlepels ongezouten boter.

Bereidingswijze

  1.  Klop de eieren in een kom met een vork, samen met de helft van je kruidenmengsel en een klein beetje zout.
  2. Verhit een koekenpan (bij voorkeur eentje met antiaanbaklaag) op middelhoog vuur. Doe er 1 eetlepel ongezouten boter bij en verspreidt het goed over de pan.
  3. Voeg de helft van je geklopte eieren toe aan de pan.
  4. Laat de eieren licht stollen en roer met een spatel tot je een romige substantie hebt. Zorg dat het niet aan de pan blijft plakken of dat het bruin wordt. Gebeurt dit wel? Maak het dan voorzichtig los van de pan.
  5. Haal vervolgens de pan van het vuur, til het handvat op, kantel de pan en vouw de omelet voorzichtig dubbel. Je hebt nu een ovale vorm.
  6. Je omelet is klaar om te serveren! Zodra je het op een bord hebt gelegd, kun je de rest van je kruidenmix toevoegen. Veeg de pan even schoon en herhaal de bovenstaande stappen voor je tweede omelet! Bon appetit ;).

Lees ook: Dit is alles dat je moet weten over het nieuwe seizoen van Emily in Paris!

Beeld: Netflix | Emily in Paris

Must reads 👀