Travel

Dit zijn de vijf goedkoopste vakantiebestemmingen van Europa

We weten allemaal dat vakanties niet bepaald goedkoop zijn. En het is toch altijd vervelend als je met een lege portemonnee thuiskomt. Waar heb je al je geld aan uitgegeven dan? Dure restaurantjes, de minibar die toch niet gratis was en de taxichauffeur die nog al een duur tarief had. Gelukkig hebben wij de oplossing.

Tijdens je vakantie wil je natuurlijk altijd lekker genieten, maar als je thuis bent is je portemonnee toch wel een stuk lichter. Daarom hebben wij een aantal goedkope vakantiebestemmingen op een rijtje gezet. 

Onderzoek Europese landen

Eurostat heeft een onderzoek gedaan naar verschillende Europese landen. Ze keken daarbij naar de gemiddelde prijzen van meer dan 2.400 consumentengoederen, restaurants, transport en hotels. Elk land kreeg na dit onderzoek een indexcijfer. Alle landen die een indexcijfer boven de 100 hebben zijn duurder dan gemiddeld en de landen onder de 100 zijn goedkoper.

5. Roemenië (54)

Naast de vele wintersportmogelijkheden, heeft Roemenië ook strandvakantie mogelijkheden. Zo is de Roemeense kust aan de Zwarte Zee een goede zonvakantiebestemming. Je vindt hier mooie stranden en de temperatuur van het water is in de zomer erg aangenaam.

4. Bosnië en Herzegovina (53)

Een vakantie in Bosnië en Herzegovina is avontuurlijk en historisch. Wanneer je met de auto door Bosnië reist, rijd je langs bergen en groene dalen. Bosnië is een mengelmoes van culturen. Het wordt niet platgelopen door toeristen en je hebt de vele fotogenieke hoogtepunten van Bosnië bíjna voor jezelf. Dat maakt dit land een hele fijne vakantiebestemming.

3. Albanië (50)

Laat je verwonderen over de wonderschone stranden, indrukwekkende historische steden en prachtige natuur tijdens een vakantie naar Albanië. Het land ligt aan de Ionische en de Adriatische Zee, wat Albanië perfect maakt voor zonaanbidders die zin hebben om er een onvergetelijke strandvakantie door te brengen.

2. Bulgarije (48)

Bulgarije is een prachtig land in de Balkan, waar je kunt genieten van leuke steden, lekkere stranden en groene natuur. Zo moet je zeker een bezoek brengen aan Sofia. Sofia is de prachtige hoofdstad met bijzondere kathedralen en gezellige straatjes. Ook Plovdiv is een absolute aanrader. Daar vind je veel historische gebouwen, gezellige pleinen en veel terrasjes.

1.  Macedonië (47)

Noord-Macedonië is een klein en onbekend vakantieland in de Balkan. Hoewel niet iedereen Noord-Macedonië kent, heeft het land veel te bieden: er zijn leuke pittoreske dorpen en historische steden, de mensen zijn vriendelijk en de natuur in Macedonië is adembenemend mooi.

Beeld: Pinterest

Must reads 👀