Beauty

Good to know! Zo haal je zelf een gerstekorrel weg

Je kent ze wel; die kleine witte bultjes onder je huid, genaamd gerstekorrels. Misschien heb je wel eens geprobeerd om ze uit te knijpen, maar dat kan behoorlijk pijnlijk zijn! Maar gelukkig bestaan er ook manieren om deze makkelijk en vrijwel pijnloos te verwijderen. Wij leggen je uit hoe je dit doet!

Lees ook: Dit zijn de 10 populairste puistenvideo’s van Dr. Pimple Popper

Wat is een gerstekorrel?

Een gerstekorrel is een klein wit/geel bultje dat onder je huid zit. Het is een teken van je lichaam dat je vocht tekort hebt. De oplossing? Meer water drinken. Dit soort korrels ontstaan in je talgklieren of zweetklieren. Er komt dan een vliesje van je huid over het kliertje heen, hierdoor ontstaat dus dat kleine bolletje. Dat bultje is gevuld met keratine, een bestanddeel van je huid. Zo’n soort bultje gaan niet zomaar weg. Daarom kan je het ook het beste laten weghalen door een professional. Ook zijn dit soort bultjes niet schadelijk, dus als je er geen last van hebt kun je ze beter gewoon laten zitten. 

Hoe haal je een gerstekorrel weg?

Zorg er als eerste voor dat de gerstekorrel en de huid er omheen los is geweekt. Dit kun je doen met warm water. Je huid is dan een stuk soepeler. Zorg er ook voor dat er geen make-up resten meer op je huid zitten. Pak vervolgens een steriele naald en prik door het bovenste gedeelte van de gerstekorrel heen. Het is belangrijk dat je dit goed doet, anders komt de korrel er namelijk niet uit. Probeer vervolgens voorzichtig de korrel eruit te halen. Doe dit steriel, dus was of eerst je handen of gebruik een schoon wattenschijftje. Zo voorkom je dat er bacteriën in de huid komen. 

Lees ook: Lifehack! Bietensap helpt heel goed tegen puistjes

Hoe voorkom je deze bultjes?

Het klinkt misschien als een hoop werk om zo’n klein korreltje in je huid weg te halen. Je wil eigenlijk gewoon voorkomen dat je er last van krijgt. Hoe je dit doet? Maak altijd je gezicht goed schoon, het liefst twee keer per dag. En scrub je huid ook regelmatig. Zoals eerder vertelt ontstaan dit soort bultjes dus door een tekort aan vocht, veel water drinken kan dit dus ook al voorkomen. 

Bron: CosmopolitanBeeld: Pinterest