Beauty

Déze skincare producten moet je sowieso meenemen tijdens een lange vlucht

Het vliegtuig is een gemakkelijk vervoersmiddel om snel bij je vakantiebestemming aan te komen. Maar het is helaas niet bepaald goed voor je huid. Deze kan namelijk snel uitdrogen, hierdoor wordt je huid vatbaarder voor allerlei irritaties. Daarom hebben we een lijstje met skincare producten voor je gemaakt die je sowieso mee moet nemen tijdens een lange vlucht!

Heb je binnenkort een lange vlucht? Déze skincare producten moet je sowieso meenemen!

Je mag amper vloeistoffen mee in je handbagage. Daarom hebben we het verdeeld in drie categorieën: reinigen, hydrateren en beschermen. 

1. Reinigen

Reinigingsdoekjes zijn ideaal om mee te nemen in het vliegtuig, maar het is niet de beste optie. Dermatoloog Whitney Bowe raad aan om toch echt wel micellair water te gebruiken. “Make-up doekjes zijn ongelofelijk hard voor onze huidbarrière en, ondanks wat ze zeggen, niet de beste optie voor de planeet.” 

2. Hydrateren

Voor hydratatie heb je helemaal geen dure crème nodig. Janet Allenby, de oprichtster van Allenby Cosmetic Dermatology, gebruikt namelijk gewoon een waterspuit. Water is namelijk het aller belangrijkste als het op hydratatie aankomt. Nadat je het water aanbrengt op je gezicht is het wel belangrijk dat je daarna hyaluronzuur gebruikt, zodat je de hydratatie behoudt. ”Ik hou van het gevoel en de manier waarop het snel absorbeert zonder plakkerig aan te voelen,” vertelt Janet.

3. Beschermen

En als laatste is het natuurlijk belangrijk dat je je huid ook nog goed beschermt. Daarom raden dermatologen ook altijd aan om zonnebrandcrème te bebruiken in het vliegtuig. ”Ik pas het ’s morgens vroeg toe op nachtvluchten of elke twee uur tijdens dagvluchten,” vertelt Whitney Bowe erover. Dat moet lukken toch? We gaan ervan uit dat je je zonnebrand sowieso mee neemt op vakantie 😉

Bron: GraziaBeeld: Unsplash | kevin laminto