News

Johnny Depp wint rechtszaak tegen Amber Heard: ‘Een nieuw hoofdstuk kan beginnen’

Gisteren was het dan ein-de-lijk zover. Na een rechtszaak van zes weken, die nauw werd gevolgd door de media én live uitgezonden werd op verschillende platformen, kwam dan eindelijk de uitspraak van de rechtszaak tussen Johnny Depp en zijn ex-vrouw Amber Heard. Johnny heeft de rechtszaak gewonnen, en is op van geluk!

Johnny Depp wint rechtszaak

In een statement op Instagram laat Johnny weten hoe gelukkig hij is met deze definitieve uitspraak!

Hoe het begon

Het begon allemaal toen Johnny Depp en Amber Heard elkaar ontmoette in 2009 op de filmset van The Rum Diary. In 2015 is het stel toen getrouwd. Het huwelijk liep helaas niet zoals ze hadden verwacht. In 2016 wilde Amber namelijk al scheiden van haar man. 

Tijdens de relatie van het stel is er veel gebeurd. Amber beweerde namelijk dat Johnny haar zou hebben mishandeld en misbruikt. Johnny ontkende dit. In de rechtszaak waren er meerdere bewijsstukken die inderdaad lieten zien dat de verklaring van Amber niet juist zou zijn. Maar dat is nog lang niet alles. Want Amber zou in het bed van Johnny gepoepr hebben. En tijdens een ruzie heeft ze het topje van Johnny’s vinger hebben afgesneden. Maar ook Johnny is geen heilige. Hij zou agressieve sms’jes hebben gestuurd naar zijn ex-vrouw. Ook heeft Johnny regelmatig extreme woedeaanvallen gehad. Hij zou dan meubilair hebben kapot geslagen. Verder beschuldigde het stel elkaar ook nog van alcohol- en drankmisbruik.

Rechtszaak Johnny en Amber

In een artikel die in 2018 in The Washington Post werd gepubliceerd, heeft Amber verklaard dat zij een overlevende van huiselijk geweld is. Ondanks ze de naam van Johnny niet noemde, was het voor hem duidelijk dat het artikel over hem ging. Hierdoor klaagde Johnny Amber aan voor $50 miljoen wegens smaad. Hier was Amber het alleen niet mee eens; in diezelfde zaak klaagde zij Johnny aan voor $100 miljoen, óók wegens smaad. Dit deed ze omdat de advocaat van Johnny haar vals had genoemd.


Beeld: Brendan Smialowksi | AP

Uitspraak

Gisteren was dan ein-de-lijk de lang verwachte uitspraak. Johnny kreeg na een rechtszaak waarin heel veel persoonlijke, heftige dingen zijn besproken. Uiteindelijk kreeg Johnny gelijk op alle punten. Hij ontvangt nu een schadevergoeding van Amber van $15 miljoen. Het bedrag is opgedeeld in twee schadevergoedingen. De normale schadevergoeding van $10 miljoen, en een bestraffende schadevergoeding (punitive damage) van $5 miljoen. Johnny moet Amber ook $2 miljoen betalen. Dit komt door één van de uitspraken die zijn advocaat in een krant had gemaakt. 

Statement

Johnny is erg blij met de uitspraak. Op zijn Instagram deelt hij voor het eerst zijn verhaal. ”Zes jaar geleden is mijn leven, het leven van mijn kinderen en de mensen om mij heen voor altijd veranderd. Valse, zeer serieuze en criminele beschuldigingen zijn er over mij gedaan in de media, terwijl er nooit een officiële aanklacht tegen mij werd ingediend”, schrijft hij. “In een flits gingen de berichten al twee keer de wereld over. Dat had een ongelofelijke impact op mijn leven en mijn carrière. En zes jaar later gaf de jury mij mijn leven terug. Ik ben extreem vereerd.” Door de beschuldigingen is Johnny flink wat kwijtgeraakt. Samenwerkingen met Disney en Pirates Of The Caribbean zijn gestopt. Ook was hij ontslagen bij de Fantastic Beasts-reeks. 

”Vanaf het begin was het mijn doel om de waarheid boven tafel te krijgen. Ik was het mijn kinderen en de mensen die mij steunen verschuldigd de waarheid te vertellen. Nu die waarheid er is, heb ik eindelijk vrede”, deelt de acteur in zijn statement.  “Ik hoop dat mijn gevecht om de waarheid te vertellen andere mensen zal helpen die in hetzelfde schuitje zitten. Ik hoop dat we ook weer terugkeren naar het principe dat iemand onschuldig is tot het tegendeel is bewezen.” Johnny eindigt zijn bericht met een positieve boodschap: “Een nieuw hoofdstuk kan nu eindelijk beginnen.”

Amber was uiteraard iets minder blij met de uitspraak van de jury. ”Mijn hart is gebroken. Een berg aan bewijzen was niet genoeg tegenover de buitengewone invloed die mijn ex-man heeft,” deelt ze op haar Instagram. Ze vindt het een grote stap terug voor ale vrouwen wereldwijd. ”Ik ben nog meer teleurgesteld over wat dit vonnis betekent voor andere vrouwen. Het is een tegenvaller. Het zet de klok terug naar een tijd waarin een vrouw die zich uitsprak publiekelijk vernederd kon worden.”

Ook is Amber niet tevreden met de manier waarop Johnny’s advocaten te werk zijn gegaan. ”Ik geloof dat Johnny’s advocaten erin geslaagd zijn om de jury zover te krijgen dat ze de belangrijkste kwestie van vrijheid van meningsuiting over het hoofd zien.”

Amber eindigt haar bericht door te vertellen dat deze uitspraak haar veel verdriet doet. ”Ik ben verdrietig dat ik deze zaak heb verloren. Maar ik ben nog droeviger dat ik het recht schijn te hebben verloren dat ik als Amerikaan dacht te hebben – om vrijuit en openlijk te spreken.”

Beeld: AFP