Lifestyle

Dit zijn 5 redenen waarom jouw (bed)partner mee zou moeten betalen aan je anticonceptie

De pil, een spiraaltje, een staafje of gewoon de good old condoms; anticonceptie kost nou eenmaal geld. Wanneer je ouder bent dan 21 wordt dit niet meer vergoed vanuit je basisverzekering. Het is natuurlijk totaal niet eerlijk dat vrouwen er in hun eentje voor moeten betalen, daarom hebben wij vijf redenen op een rijtje gezet waarom jouw (bed)partner mee moet betalen aan je anticonceptie!

Vijf manieren om jouw (bed)partner mee te laten betalen aan je anticonceptie

Het verschilt een beetje per anticonceptiemiddel hoeveel het per jaar kost. Zo kost de pil ongeveer €30 per jaar, maar kost een spiraaltj €70 – €150. En dit is alleen als je ‘m bij de huisarts laat plaatsen, wat gratis is. Als je het spiraaltje bij de gynaecoloog laat plaatsen, wat wel aangeraden wordt, kost het al gauw tussen de €250 – €500. Crazy dat veel vrouwen dit helemaal zelf betalen! Gelukkig hebben wij vijf redenen voor je waarom je je (bed)partner hier best een Tikkie voor mag sturen. Ook je exen!

1. Gedeelde verantwoordelijkheid

Jullie willen allebei seks, dus dan moeten jullie allebei verantwoordelijkheid nemen voor anticonceptie. Dan is het toch he-le-maal niet eerlijk dat vrouwen ervoor moeten betalen? Stuur maar gewoon een Tikkie, schat.

2. Hormonen zijn troep

Dat hormonale anticonceptie niet heel goed blijkt voor je lichaam komt steeds meer aan het licht. Toch zijn dit vaak wel de betrouwbaardere vormen, waardoor veel vrouwen hier alsnog voor kiezen. Wij vrouwen beschadigen ons lichaam, dan mag de man meebetalen! Al is het alleen maar als een lief gebaar of bedankje.

3. Goedkoper dan een kind

Je kan zeggen wat je wil, maar anticonceptie is nog altijd goedkoper dan een kind opvoeden. Hij wil niet aan de kosten van een kind vastzitten? Dan krijgt hij de kosten van anticonceptie!

4. Emancipatie

Nog een reden; wat is nou sexier dan een feministische man? Als je partner een beetje feministisch is, zal hij vast wel inzien dat het niet meer dan normaal zou moeten zijn dat de kosten voor anticonceptie gedeeld worden.

5. Het is gewoon duur. Punt.

Oké, het verschilt dus wel een beetje per anticonceptiemiddel hoeveel het kost, maar alsnog geef je er geld aan uit. En het is niet eerlijk dat die kosten 100% op de vrouw vallen!

Bron: FEM FEMBeeld: Unsplash | Reproductive Health Supplies Coalition

Must reads 👀