Celebs

Temptation’s Rosanna blikt terug op anorexia periode met deze heftige foto

In het verleden is Temptation Island-ster Rosanna Voorwald al eerder openhartig geweest over haar gevecht met anorexia. Ook nu deelt ze weer een foto op haar Instagram van hoe ze er vroeger uit heeft gezien.

Temptation’s Rosanna deelt heftige foto uit anorexia periode

Wij zijn heel blij om te zien dat het inmiddels veel beter gaat met Rosanna!

Strijd met anorexia

Rosanna is al heel lang open over haar verleden met anorexia. Inmiddels ruim vier jaar geleden deelde ze haar verhaal. ”7 jaar lang heb ik gevochten tegen anorexia. Ziekenhuizen, klinieken en veel therapie. Op mijn laagste gewicht was ik 36 kilo, nu weeg ik 65,” schreef ze destijds op haar Instagram. ”Ik herinner me nog precies die dag, ik ging naar het ziekenhuis voor een controle van alles, de arts zei dat mijn hart in winterslaap was. Ik kon elk moment doodgaan. 7 jaar lang heb ik gestruggled om beter te worden… Nu ben ik super gelukkig,” vertelde ze erover. Toen deelde ze een heftige foto waarop je kon zien dat ze inderdaad geen gezond lichaam had.

Terugblik

Ook nu deelt Rosanna een foto van deze periode. In haar Instagram Stories deelt ze namelijk een foto van drieëneenhalf jaar geleden. ”Nog steeds elke dag trots op mezelf. Je kunt alles met de juiste mindset,” schrijft ze erbij. ”I beat anorexia,” is de caption van de foto. En wij zijn ook mega trots op haar!

Hulp

Wanneer je last hebt van een eetstoornis, of als je iemand kent die daar last van heeft, is het belangrijk om hulp te zoeken. Zelf heb je vaak namelijk niet door hoe erg het is, tot het te laat is. Je kan hulp zoeken bij iemand die je vertrouwt; een vriend(in), ouder, leraar, en die kunnen je dan helpen bij het zoeken van een professional. Daarnaast kun je ook anoniem met iemand praten, als je je daar fijner bij voelt. Daar zijn verschillende instanties voor; bij Wij Zijn MIND bijvoorbeeld kun je anoniem met iemand bellen, appen, chatten of mailen. Het is belangrijk dat je bij een eetstoornis op tijd hulp zoekt, hoe langer je ermee wacht, hoe moeilijker de strijd wordt.

 

Lees ook: Real life story: ‘Een stemmetje in mijn hoofd dwong me om te blijven eten’
Lees ook: Waarom je de aangrijpende docuserie ‘Eetstoornissen: maskers af’ vanavond nog moet kijken

Bron: Instagram @rosannavoorwaldBeeld: Instagram @rosannavoorwald