Celebs

Wow: Om deze bizarre reden heeft Ronaldo geen tattoos

Je zou toch denken dat het hartstikke normaal is om als voetballer onder de tatoeages te zitten. Toch heeft de grootste voetballer ter wereld Cristiano Ronaldo, er om precies te zijn… nul! Het kan natuurlijk zijn dat hij tattoos niet mooi vindt, of dat hij bang is voor de pijn. Maar de reden dat Ronaldo geen tattoos heeft ligt totaal ergens anders…

Lees ook: Heartbreaking: pasgeboren zoontje van Cristiano Ronaldo overleden

Cristiano Ronaldo is tatoeage loos

Het is je misschien wel eens opgevallen dat topvoetballer Cristiano Ronaldo geen tatoeages heeft. Ronaldo is dan wel 37 jaar oud, maar hij heeft echt een heel gespierd lichaam. Je zou -gek genoeg- denken dat hij onder de tattoos moet zitten. Niets is minder waar. Met zijn voetbalcarrière heeft hij miljoenen euro’s verdiend. Hij is namelijk vijf keer uitgeroepen tot de beste voetballer ter wereld. Impressive! Het geld wat hij met voetballen verdient geeft hij uit aan prijzige reisjes of aan zijn gezin, maar niet aan tatoeages.

Het is natuurlijk niet nodig om een tatoeage te nemen. Je kan het bijvoorbeeld niet mooi vinden, of je bent bang voor de pijn. Het kan ook zijn dat het niet professioneel staat bij je beroep. Maar als voetballer ben je toch wel een ergere pijn gewend? En qua beroep kan het ook gewoon. Wat is dan de reden dat Ronaldo niet kiest voor een kleurplaat op zijn lichaam?

Waarom heeft hij geen tattoos?

De reden dat Cristiano geen tattoos heeft, heeft een bijzonder mooie reden. Hij zet namelijk geen tattoos omdat hij dan vaker bloed kan doneren. Als jij net een tattoo hebt gezet, moet je vier maanden wachten voordat je opnieuw bloed kan laten doneren. In Nederland kan een man vijf keer per jaar bloed doneren. In Spanje, waar Cristiano woont kan dat aantal verschillen.

Lees ook: De zoon van Cristiano Ronaldo heeft Instagram én nu al bijna 1 miljoen volgers

Ronaldo laat zijn bloed regelmatig doneren. Het zoontje van Carlos Marins, een teamgenoot van Ronaldo werd in 2011 gediagnosticeerd met leukemie. Het jongetje had toen een bloedinfuus en beenmerg nodig. Sindsdien blijft de voetballer bloed doneren. In 2015 heeft hij samen met het farmaceutische bedrijf Abbott een campagne opgericht, zodat mensen meer bloed gingen doneren. Dit vinden wij een prachtige reden om geen tatoeages te zetten!

Bron: Man ManBeeld: Instagram @cristiano