Travel

Waarom jij deze zomer een reis moet maken met je BFF

Nog een aantal maanden en dan is het -eindelijk- zomervakantie. Heb jij al plannen? Veel mensen gaan op vakantie. Sommige proberen op zichzelf de wereld te ontdekken, maar is het niet veel gezelliger om samen met iemand te zijn? Met z’n tweeën reizen heeft veel voordelen. Het is vaak goedkoper, maar er zitten nog meer pluspunten aan. Wij delen ze hieronder met je, want wie wil er nou niet met zijn of haar bff op vakantie?

De voordelen aan reizen met z’n tweeën

Stel je voor: Je ligt lekker aan het zwembad en je bestie komt daar aangelopen met twee cocktails. Heerlijk toch?! Voor ons is dit al de reden om samen te vertrekken uit ons koude kikkerlandje. Ben jij nog niet overtuigd? Lees dan snel even verder!

Lees ook: Op vakantie naar Italië? Deze plekjes moet jij zeker bezoeken!

1 Het is goedkoper

Met z’n tweeën reizen is nou eenmaal goedkoper. Je kan makkelijk de kosten delen en dat scheelt natuurlijk weer. Ook zijn -hoe gek het ook klikt- de kamers goedkoper als je het voor z’n tweeën boekt. Hetzelfde geldt voor activiteiten in de buurt. Dus heb je geld stress, dan weet je wat je te doen staat!

2 Je bent extra veilig

Reizen in je eentje hoeft natuurlijk niet gevaarlijk te zijn, maar het is toch altijd fijner als je met meerdere bent. Stel je voor; je loopt s’ avonds alleen over straat. Als iemand je aanspreekt krijg je toch snel paniek. Met z’n tweeën voel je je dan toch sterker. Het klinkt misschien eng, maar het is beter om er bedacht op te zijn. In je eentje reizen brengt zo z’n gevaren met zich mee, al helemaal in een onbekend land. Denk nog eens twee keer na om samen te reizen.

3 Nieuwe dingen ontdekken

Samen ontdek je meer dan alleen. Als je met je bestie bent ga je al sneller de stad in om s’ avonds lekker te eten, dan alleen. Ook activiteiten zoals een fietstocht maken door de stad is toch vele gezelliger als je het samen doet? En dan nog iets. Stel je gaat wel alleen. Dan ben jij de enige met die ervaringen, er is niemand die je er op dat moment over kan vertellen. Klinkt best eenzaam.

4 Versterking

Ja hoor, dat overkomt jou weer. Je wil een lekker ijsje eten op het warme terras, maar wat was ijsje ook alweer in het Spaans? Jouw vrienden zijn daar om je te steunen. Samen lachen jullie het wel weg. Ben je de weg kwijt in het hotel? Geen stress! Daar is je bestie umm.. redder in nood!

5 Het is veel leuker

Misschien ben jij wel vaker in je eentje op reis geweest en is dat je prima bevallen, maar toch is het gezelliger om samen te gaan. Je hebt altijd iemand tegen wie je kan praten. En het is je bff, dus jullie liggen continu in een deuk! Ook is alles leuker samen. Duurt het inchecken in het hotel heel lang? Dan heb je aan je vriendin de beste: die besteld alvast wat drankjes en wacht op je bij de bar.

Lees ook: Reislustig hart? Dan is dit de studie voor jou!

6 Foto’s nemen

Dit is wel important. Als jij in een mooi dorpje loopt zou je best graag eens een foto van jezelf willen laten maken. Maar ja, vertrouw je zomaar iemand met jouw telefoon? Daarom moet je gewoon gezellig je vriendin meenemen. Ze is je lopende cameravrouw! En jouw bestie weet toch als geen ander hoe zij een mooie foto van jou moet maken?

Bron: Man ManBeeld: Pinterest