Beauty

Toner: dit is het en dit dit doet het voor je haar

Roos-Sanne

Blondes have more fun, right? Als jij als blondine regelmatig bij de kapper komt, heb je vast wel eens van toner gehoord. Kappers gebruiken het om je blonde haar een frissere look te geven. Maar wat is een toner eigenlijk? En hoe werkt het precies? Wij leggen het voor je uit!

Dít is dus wat een toner voor je haar doet

Kennelijk kun je toner dus ook gewoon thuis gebruiken! Life changer.

Wat is een toner?

First things first: wat is een toner nou eigenlijk? Wanneer je blond haar hebt, of het nou geverfd is of natuurlijk, heb je vast wel eens last gehad van een gele, of zelfs oranje gloed. En dat is waar een toner zo goed voor is! De toner brengt namelijk als het ware een soort gekleurd laagje aan op je haar, waardoor die gele gloed gecanceld wordt. Je kan je haar dus niet een compleet ander kleurtje geven (van bruin naar blond, bijvoorbeeld), omdat het je haar niet verft; het is geen kleurspoeling.

Hoelang zie je resultaat?

Hoelang je je resultaten blijft zien, hangt een beetje af van hoe vaak je je haren wast. Het resultaat van de toner blijft vaak maximaal 20 wasbeurten zichtbaar, wat voor een gemiddeld persoon 6 – 8 weken is. Maar again, het is dus voornamelijk afhankelijk van hoe vaak je je haar wast!

Toner op bruin haar

Het klinkt dus alsof je een toner alleen kan gebruiken op blond haar, maar dit klopt niet. Je kan een toner ook zeker op bruin haar gebruiken, afhankelijk van wat je met je haar wil doen. Wil je een koelere toon in je bruine lokken? Dan is een toner daar perfect voor! Het werkt namelijk hetzelfde als op blond haar: de warme tonen worden eruit gehaald, waardoor je met een koud-tonige coupe eindigt!

Thuis gebruiken of naar de kapper?

Je kan een toner zeker thuis gebruiken door het bij de drogist te halen, maar toch wordt het wel aangeraden om naar de kapper te gaan. De kapper kan namelijk goed inschatten welke toner geschikt is voor jou haar en hoelang het in moet trekken. Daarnaast is het ook nogal een precies werkje, waardoor je zelf misschien niet je gewenste resultaat krijgt. Mocht je nou niet elke 6 weken naar de kapper willen gaan, kun je ook een zilvershampoo gebruiken om langer van je eindresultaat te genieten!

Bron: CosmopolitanBeeld: Pinterest | @evelynn_shine