Lifestyle

We need it: Door deze activiteiten krijg je energie en kom je tegelijk ook tot rust

Als we aan tot rust komen denken, denken we eigenlijk al snel aan een avondje bank hangen met Temptation Island op de achtergrond en heel veel chips. Dat het lekker is, is één ding dat zeker is, maar wist je al dat je ook gewoon tot rust kunt komen en ondertussen een enorme energieboost kunt krijgen? Hierdoor krijg je niet dat oververmoeide gevoel van bankhangen en heb je veel sneller een uitgerust hoofd dan dat je dat krijgt van Tempa…

Door deze activiteiten krijg je energie en kom je tegelijk ook tot rust 

Na een lange werkweek is je energielevel niet meer wat het was en dat is ook niet zo gek. Maar in plaats van dat je je pyjama aantrekt en met heel veel medelijden op de bank gaat liggen kun je ook een hoop activiteiten doen, waardoor je veel meer energie krijgt en ondertussen ook tot rust komt. Lees snel verder, want van deze activiteiten krijg je sowieso een energieboost! 

Culinair hoogstandje

Hoe vaak komt het wel niet voor dat je weer even snel een pasta pesto in elkaar flanst omdat je na een lange dag geen zin meer hebt om te koken… Waarschijnlijk bijna iedere week, right? We snappen dit helemaal, maar uit koken kun je ook echt energie halen. Dus, ga eens in alle rust de boodschappen doen, snijd al je ingrediënten met aandacht en ga vervolgens zonder je telefoon of Netflix-serie aan tafel zitten met een lekker wijntje. Wedden dat je dan even echt van het eten kan genieten, zonder dat je het in alle haast naar binnen propt! 

Maak een lange wandeling 

Wandelen is goed voor je en de combinatie zonnestralen, vitamine D, een gestimuleerde bloedsomlopen en frisse zuurstof in je longen zal echt voor een fantastisch gevoel zorgen. Maar je voelt je door wandelen niet alleen goed, het geeft je namelijk ook echt even een momentje om die drukke werkdag te relativeren of om even lekker de nieuwste podcasts van Kaj en Monica en Rijk en Sam te luisteren…

Time to get active 

Je staat waarschijnlijk niet te juichen om te gaan sporten als je echt gesloopt bent, maar dan is het juist goed om echt even door te zetten. Door te sporten kun je namelijk dat over volle hoofd even leeg maken en kun je dingen beter relativeren. Maar daar blijft het niet bij, je valt ‘s avonds ook nog een stuk dieper in slaap… Crosstrainer it is! 

Spreek af met je vriendinnen
 

Even lekker bijkletsen met je besties doet vaak ook al wonderen, want door de nieuwste gossips over die meiden die je niet kan uitstaan en door de leukste verhalen te vertellen over je crush en wat je graag nog samen wil gaan doen voel je jij binnen no time weer energiek. Dus trommel je vriendinnen op, want het is de hoogste tijd voor een avondje (virgin) cocktails met veel lekkere snacks of een avondje karaoke zingen in jullie favoriete bar. Veel plezier meiden en geniet met maten! 

Doe een powernap

Na het werk even snel een powernap van een halfuurtje, waardoor je de rest van de avond gewoon energiek doorkomt en niet weer half ligt te slapen tijdens Temptation Island of een borrelavondje is natuurlijk ook een goede optie. Houd hierbij wel echt een halfuurtje aan, want je wil natuurlijk niet pas weer om 11 uur ‘s avonds verward wakker worden en dat feestje weer missen. Dus ga lekker even een halfuurtje liggen en wij weten zeker dat je daarna weer energie voor tien hebt! 

Beeld: Netflix