Food

Moet je proberen als ontbijt: havermoutpizza’s met chocolade en banaan

Ben jij ook zo klaar met die simpele yoghurtje, broodjes pindakaas en liters koffie als ontbijt en wil je een keer wat anders proberen? Dan moet je echt een keer een havermoutpizza met chocolade proberen. Voor zo’n havermoutpizza met chocolade hoef je namelijk echt geen keukenprinses te zijn en ben je binnen no time klaar. Kijk: dat is natuurlijk wat je wil! 

Recept havermoutpizza’s met chocolade en banaan

Havermoutpizza’s for breakfast zijn ideaal als je ‘s ochtends wat meer tijd hebt voordat je naar het werk gaat of als je een lazy Sunday hebt met je lover. Kortom het is net even iets anders dan het normale ontbijtje wat je iedere dag voorgeschoteld krijgt en wij weten zeker dat als je dit een keer geprobeerd hebt, je nooit meer iets anders wil! 

Wat heb je nodig voor één pizza? 

  • 3 eieren
  • 150 gram havermout
  • 160 gram magere kwark
  • 2 eetlepels pindakaas
  • 1 banaan
  • Pot chocolade pasta

Zo maak je een havermoutpizza met chocolade en banaan
 

Stap 1: we beginnen makkelijk de eerste stap is namelijk het bekleden van een bakplaat met bakpapier en vervolgens de oven voorverwarmen op 180 graden. Als dat eenmaal is gelukt kunnen we aan de slag! 

Stap 2: Het is de bedoeling dat je eerst de bodem maakt. Dit kun je doen door de 3 eieren, de 150 gram havermout en de 160 gram magere kwark door elkaar te mixen tot dat je een beslag krijgt. Strijk daarna het beslag uit over de bakplaat met een lepel, zodat je een mooie ronde bodem krijgt.  

Stap 3: Als de ronde bodem is gelukt kan de pizza to be een halfuurtje in de oven en dan heb jij alle tijd om de topping voor te bereiden! 

Stap 4: Voor de topping van jouw havermout pizza kun je kiezen voor chocolade pasta en stukjes  banaan, want dat is wel heel erg lekker!  Maar mocht dit niet zo in de smaak vallen bij jou, dan kan je ook voor iets heel anders kunnen gaan, zoals bijvoorbeeld pindakaas, honing, mango of aardbeien. Het kan niet gek genoeg, zolang jij het maar lekker vind!

Stap 5: Als de pizza bodem klaar is, is het de hoogste tijd om hem te bedekken met jouw topping naar keuze en klaar is kees. Eet smakelijk! 

Bron: Beaufood.nl

Must reads 👀