Beauty

De beste droogshampoo: de top 7 van dit moment

beste-droogshampoo

"Whip your hair back and forth" Wij zijn altijd op zoek naar de beste (en goedkoopste) haarproducten die ons haar laat stralen. En we hebben er weer een paar hoor! Dit keer gaat het om droogshampoos. Als je deze droogshampoos eenmaal hebt ontdekt kan je niet meer zonder. Lees daarom snel verder!

Wat is droogshampoo?

Droogshampoo is een haarspray of poeder dat gebruikt wordt om olie en talg te absorberen, waardoor het haar er weer fris en schoon uitziet zonder water te gebruiken. Ideaal dus voor de dagen dat je haar er net te vettig uit ziet om zo de deur uit te rennen, maar je geen tijd hebt om je hele haar te wassen! Er zijn verschillende soorten droogshampoo beschikbaar, waaronder sprays en poeders.

Verschillende soorten droogshampoo: spray en poeder

Er is niks zo makkelijk als droogshampoo gebruiken. Er zijn verschillende soorten, maar de populairste zijn spray- en poederdroogshampoo. Spraydroogshampoo is gemakkelijk aan te brengen en kan rechtstreeks op de haarwortels worden gespoten. Het verdeelt zich gelijkmatig over het haar en zorgt voor een snelle verfrissing. Poederdroogshampoo wordt meestal aangebracht met behulp van een borstel of applicator. Het absorbeert overtollige olie en geeft het haar textuur.

Voor- en nadelen van elk type

De keuze tussen spray- of poederdroogshampoo hangt af van persoonlijke voorkeur en haartype. Sprays zijn handig in gebruik en kunnen gemakkelijk worden aangebracht. Ze zijn ook geschikt voor alle haartypes. Poeders kunnen meer textuur geven aan het haar, maar vereisen mogelijk wat meer moeite om gelijkmatig aan te brengen.

Toepassingstechnieken van droogshampoo

Het gebruik van droogshampoo is eenvoudig, maar er zijn wel een paar technieken die je kunt toepassen voor de beste resultaten, want niemand houdt natuurlijk van die witte waas:

  • Breng de droogshampoo aan op droog haar
  • Spray of strooi de droogshampoo op ongeveer 20-30 cm afstand van het haar
  • Concentreer je vooral op de haarwortels en andere vette delen van het haar
  • Masseer de droogshampoo voorzichtig in met je vingers of borstel het door met een kam
  • Laat de droogshampoo even intrekken voordat je het eventueel uitborstelt of kamt

Droogshampoo kan zowel dagelijks als bij speciale gelegenheden gebruikt worden. Het kan helpen om vet haar op te frissen tussen wasbeurten door, maar moet niet als vervanging dienen voor regelmatig wassen – duhh.

Veelvoorkomende problemen met droogshampoo

Hoewel we van droogshampoo houden, kunnen we ons soms best wel ergeren aan een aantal aspecten van deze life savers. 

  • Witte waas: sommige droogshampoos kunnen een witte waas achterlaten op donker haar. Kies daarom voor een droogshampoo die speciaal is ontwikkeld voor jouw haarkleur. Daar hebben wij een paar goede tips voor hieronder!
  • Schadelijke stoffen voor je haar: sommige droogshampoos bevatten ingrediënten die je haar kunnen uitdrogen of beschadigen. Let daarom op de samenstelling van de droogshampoo en kies indien mogelijk voor een natuurlijke variant.
  • Heftige geur: sommige droogshampoos hebben een sterke geur die niet door iedereen gewaardeerd wordt. Probeer verschillende merken en varianten om erachter te komen welke geur jou het meest bevalt. Zo voorkom je dat je jezelf per ongeluk vergast als je weer enthousiast loopt te sprayen.

De beste droogshampoos

1. Klorane

Tegenwoordig kan niemand meer zonder droogshampoo. Je haren wassen kan behoorlijk veel tijd in beslag nemen, dus droogshampoo is dan vaak een goede 2de optie. Ook celebs hebben vaak weinig tijd. Zij hebben daarom de ideale droogshampoo ontdekt, voor minder dan 15 euro! Kennen jullie het Franse haarverzorgingsmerk Klorane? Dit is hét geheim van een goeie coupe van een bekend persoon. Miranda Kerr is ook zeer te spreken over dit merk, dan met voorname over de droogshampoo.

‘Mijn haar is best fijn, dus ik heb het echt nodig. Zelfs nadat ik mijn haar heb gewassen. Ik heb iets nodig om extra textuur toe te voegen,’ vertelt Miranda. Ook heeft ze laten zien hoe ze de droogshampoo aanbrengt in haar haar. Dit doet ze door de shampoo in de haar wortels aan te brengen. Ze sprayed het erin en dan even goed wrijven. “Ik heb nog geen andere droogshampoo gevonden die zo goed is.” Nou, zijn jullie nu niet benieuwd geworden?

Klorane heeft een uniek product ontwikkeld dat speciaal is ontworpen om het haar te reinigen zonder water. De Ultramilde droogshampoo met havermelk is zeer handig en gemakkelijk in gebruik, perfect voor mensen die weinig tijd hebben en voor degenen die hun haar niet kunnen wassen met water. Deze droogshampoo maakt gebruik van een originele combinatie van sterk absorberende ingrediënten die als een spons vuil en talg opnemen, waardoor het haar binnen enkele minuten meer volume krijgt en luchtiger aanvoelt.

2. Moroccanoil droogshampoo

Deze droogshampoo bevat rijsttalgen die overtollige olie en onaangename geuren uit het haar absorberen, waardoor het haar fris en aangenaam ruikt. Bovendien bevat de droogshampoo arganolie die ervoor zorgt dat er geen residu achterblijft, waardoor donker of bruin haar er prachtig uitziet.

3. Ouai Super Dry Shampoo

De Super Dry Shampoo van OUAI is een effectieve en betrouwbare oplossing om vette wortels en lokken snel te verwijderen, waardoor het haar er fris uitziet. Deze shampoo maakt gebruik van vulkanische mineralen om styling- en olieresten te verwijderen, terwijl een innovatief mengsel van hydrofobe zetmelen restanten neutraliseert en absorbeert.

4. Batiste Extra Volume Droogshampoo

Als je op zoek bent naar extra volume, is de Batiste Droogshampoo Heavenly Volume de perfecte oplossing. Deze droogshampoo verfrist en ontvet het haar tussen wasbeurten door, terwijl het ook volume en versteviging geeft. Na gebruik voelt je haar heerlijk schoon en fris aan.

5. Batiste Blush Droogshampoo Mini

Batiste Droogschampoo Blush Mini is een handige mini sprayfles die je gemakkelijk in je tas kunt meenemen. Deze droogshampoo verfrist je haar, geeft het volume en textuur, en laat het schoon en fris aanvoelen zonder dat je water hoeft te gebruiken.

6. MONDAY Haircare BRUNETTE Dry Shampoo

De MONDAY Haircare BRUNETTE Droogshampoo is ontworpen om het haar op te frissen tussen wasbeurten door, met een subtiele geur van gardenia. Speciaal geschikt voor donker haar, absorbeert deze droogshampoo overtollige olie, waardoor het haar schoon en levendig aanvoelt zonder achterlating van wit residu. Bovendien bevat het gehydrolyseerde keratine om het haar te verzorgen en te beschermen tegen schadelijke invloeden uit de omgeving, waardoor het haar een frisse uitstraling en hernieuwde glans krijgt.

7. Maria Nila Droogshampoo

De Maria Nila Dry Shampoo is een droogshampoo die vettig haar effectief verfrist. Het is ook geschikt om volume toe te voegen aan dun haar. Deze droogshampoo bevat geen parabenen en sulfaten en biedt bovendien bescherming tegen schadelijke UV-straling.

That’s it! Het Girlscene lijstje met de beste droogshampoos van dit moment. Laat je haren weer stralen, en stel die wasbeurten uit met deze producten!

Bron: ElleBeeld: Pinterest