Beauty

Oh, oh: dit effect kan het drinken van alcohol hebben op je haar

We houden allemaal wel van een lekker drankje op z’n tijd, toch? Ook al weten we dat alcohol niet bepaald gezond is, vertellen we onszelf dat het allemaal echt niet zo erg is. Maar wist je dat alcohol ook negatief effect heeft op je haar? Ja, het is echt zo!

Oeps: dit effect kan alcohol drinken op je haar hebben!

Helemaal leuk hoor, een wijntje doen met de meiden. Maarre… Misschien hierna toch iets minder vaak?

 

Slecht voor je haar

Alcohol drinken kan dus nare gevolgen hebben voor je haar. Zo kan te veel alcohol drinken ervoor zorgen dat je een vitaminetekort krijgt, en we weten allemaal hoe belangrijk vitamines zijn voor mooi, gezond haar, toch? Daarnaast kan de alcohol ook je weefsel beschadigen, wat een ontstekingsreactie in je lichaam kan veroorzaken. Hierdoor maak je dan stukken minder collageen aan. Dit allemaal zorgt ervoor dat je haar zwakker wordt, waardoor het sneller afbreekt.

Als kers op de taart is het ook nog slecht voor je hoofdhuid: alcohol beschadigt namelijk het afweermechanisme van je huid. ”Je hoofdhuid kan ook sneller gaan ontsteken, dus als je al een beetje hoofdhuidproblemen hebt, zullen die alleen maar erger worden,” vertelt haarstyliste Gregoria Ruggeri aan Libelle. ”Alcohol verstikt je haarfollikel, waardoor het zijn gebruikelijke levensverwachting niet kan volbrengen. Het wurgt het als het ware en daardoor wordt je haar breekbaar en dun,” en wij weten natuurlijk niet hoe jij daarover denkt, maar dat vinden wij niet echt plezierig klinken!

 

Dehydratatie

On top of all that weten we natuurlijk ook wel dat alcohol mega dehydraterend is. Hierdoor kan je huid dus uitdrogen, wat voor irritatie op je hoofdhuid kan zorgen. Hierdoor kan je hoofdhuid gevoelig worden, maar kun je ook irritatie, jeuk en schilfertjes krijgen. Daarnaast zorgt het er ook nog voor dat je hoofdhuid zijn elasticiteit verliest, waardoor je haar veel sneller afbreekt. Misschien voortaan toch een glaasje water drinken, in plaats van een lekker wijntje.

 

Lees ook: Dit doet een maand geen alcohol drinken met je lichaam

Lees ook: Science says: de dronken jij is de échte jij!

Bron: GraziaBeeld: Pinterest | @femmieru