Lifestyle

De dag alleen overleven met liters koffie? Zo kom je van die koffie verslaving af

Sterke zwarte koffie: je staat er mee op en het liefste gooi je gedurende de dag ook nog een aantal kopjes achterover om wakker te kunnen blijven en zo’n vreselijke werkdag te overleven. We get it,  maar het is wel de hoogste tijd om hier iets aan te doen, want hoe meer koffie je  drinkt, hoe meer je nodig hebt om een kick te kunnen krijgen en om in de toekomst nou alleen maar koffie te drinken is natuurlijk ook niet helemaal de bedoeling…

Zo kom je van die koffieverslaving af

Koffie lijkt soms wel essentieel, want het geeft je toch net extra energie tijdens een after lunch dip of tijdens het opstaan, maar helaas zit er ook een keerzijde aan koffie en is het niet zo goed voor je als je zou denken. Sterker nog: meer dan vier kopjes koffie kunnen er zelfs voor zorgen dat jij hartkloppingen krijgt, ‘s nachts wakker ligt en angst hebt. Dat is natuurlijk niet wat je wil… Maar hoe stop je dan met die koffieverslaving? Nou, dat kan door deze drie trucjes!

Haal je energie uit voedsel

Grote kans dat jij koffie drinkt om je energieker te voelen in de ochtend en dat is ook niet zo gek, want die wekker gaat ‘s ochtends wel heel erg vroeg… Toch is het slim om je energie uit andere dingen te halen. Zo is het belangrijk om voor een gezond ontbijt te zorgen wat je energie geeft tot de lunch een goed voorbeeld van een gezond ontbijt is havermout dit zorgt er namelijk voor dat je energielevels gedurende de dag in balans blijven en je je constant energiek voelt.

Probeer ook eens cafeïnevrije koffie 

Mocht je koffie tijdens het afkicken nou echt heel erg missen, dan kun je ook altijd cafeïnevrije koffie proberen, want dit smaakt bijna hetzelfde als normale koffie. Probeer tijdens het drinken van cafeïnevrije koffie de helft van de kopjes te drinken die je normaal zou drinken, zo krijg je namelijk minder cafeïne binnen en kun je toch nog opstarten met zo’n heerlijk warm koffietje! 

Neem iets anders dan koffie 

Waarschijnlijk drink jij koffie om maar iets te drinken en proef je de smaak bijna niet meer, want koffie naast je laptop hebben staan of tijdens het werk drinken is wel zo makkelijk, omdat iedereen het doet. Logisch maar, probeer dit een keer af te wisselen met een ander drankje zoals water of thee. Wedden dat dit jou veel meer energie geeft!

Je gaat waarschijnlijk wel afkickverschijnselen krijgen

Oh ja realiseer je wel dat je serieuze afkickverschijnselen kunt krijgen door het stoppen van koffie drinken. Zo zou je bijvoorbeeld trillende handjes, extreme vermoeidheid of hoofdpijn kunnen krijgen en dat is natuurlijk niet heel chill, maar probeer wel vol te houden en onze trucjes toe te passen, want die helpen je sowieso. Sterkte alvast…

Beeld: Netflix