News

Wow: Prince Charming’s Olav onder vuur in nieuwe BOOS aflevering

In BOOS pakt presentator Tim Hofman mensen die niet eerlijk handelen, op welke manier dan ook, flink aan. Zo gaat hij achter fraudeurs en oplichters, maar heeft hij ook het  ‘The Voice’ schandaal onthuld. En ook nu heeft hij weer een (semi) high profile zaak: namelijk met een oud-deelnemer van Prince Charming!

Prince Charming-kandidaat Olav toch niet zo’n lieverdje? Tim Hofman pakt hem aan in BOOS

Na de opnames van Prince Charming hebben we niet veel meer van Olav gehoord: tot nu. We zien hem namelijk terug in de nieuwe aflevering van BOOS, waarin híj de bad guy is… Oei!

 

Olav Spierings

Olav Spierings was één van de mannen die in seizoen twee het hart van Prince Charming Chris probeerde te veroveren. Al snel werd duidelijk dat hij een heftig verhaal had: hij was van beroep tandarts, maar door een heftig – en nogal apart? – ongeluk, kon hij zijn beroep niet meer beoefenen; hij raakte namelijk blind aan één oog. Daarom is hij toen met twee anderen een dierenwinkelketen begonnen: Pets & Brands. Maar dat blijkt niet allemaal zo netjes te gaan.

 

Pets & Brands medewerkers zijn BOOS

Die dierenwinkelketen deed het goed: inmiddels zijn er namelijk acht locaties in het westen van Nederland te vinden. Maar het personeel lijkt niet blij te zijn met hoe alles wordt afgehandeld: zij krijgen namelijk niet betaald! Volgens de werknemers merkten ze vanaf het begin al dat er iets mis was. ”Ik had een sollicitatie van een halve minuut, en toen was ik al aangenomen. Op een gegeven moment kreeg ik al allemaal verhalen te horen van: ‘Het klopt niet, het gaat een beetje raar met salaris.”’ Vertelt de gedupeerde oud-medewerkster erover. 

 

Compensatie voor werknemers

Zodra Tim contact opneemt met Pets & Brands, wordt hij door mede-eigenaar Pascal meteen doorgestuurd naar de advocaat. Hij krijgt Pascal dus niet te spreken, maar Olav wil wel een zegje doen voor de camera! Hij vertelt dat het bedrijf het een tijdje zwaar heeft gehad, en het daarom allemaal niet lukte met de salarissen. Wel belooft hij dat het vanaf nu beter zal gaan. ”We zijn aan het reorganiseren,” zegt hij erover. ”We zijn alles aan het proberen om er positief uit te komen, zodat we de mensen die er recht op hebben kunnen compenseren. Iedereen die er recht op heeft, wordt terugbetaald,” vertelt hij.

Watch on YouTube

Bron: BOOSBeeld: Jasper Suyk

Must reads 👀