Food

Wil je maken: dit pastarecept is goed voor je hersenen!

Als we aan pasta denken, denken we al snel aan alle koolhydraten die het met zich meebrengt. Daarom kiezen we vaak toch voor een iets gezondere optie dan de normale spaghetti bolognese of pasta carbonara. Maar gelukkig hebben wij nu een mega gezond pastarecept gevonden, die ook nog eens goed is voor je hersenen! Win-win, right?!

Dit pastarecept is megalekker en ook nog eens goed voor je hersenen

Daarbij is het ook nog eens lekker fris: perfect voor de lente, dus!

 

Pasta goed voor je hersenen

Dit pastarecept is dus mega goed voor je hersenen, maar hoe kan dat? In dit recept zit 230 gram aan walnoten. En walnoten zijn bewezen bij te dragen aan de gezondheid van je hersenen. Dit komt omdat er veel Omega-3 in zit. Daarnaast zit er ook heel veel olijfolie in dit recept, wat bijdraagt aan je cognitieve functie en ervoor zorgt dat je langer leeft! Wat wil je nog meer?

 

Ingrediënten

  • 230 gram walnoten
  • Snufje peper en zout
  • 500 gram groene asperges
  • 500 gram pasta
  • 125 ml olijfolie
  • 1 takje rozemarijn
  • 150 gram feta

 

Bereidingswijze

Begin met een pan water aan de kook te brengen. Voeg een snufje zout toe aan het water, om de pasta lekkerder te laten smaken. Doe de pasta in het water zodra het kookt. Kook het al dente, en bewaar een kopje van het water. 

Terwijl de pasta kookt, kun je de noten gaan stampen of in de blender doen. Zorg dat het goed kruimelig wordt! Snij daarna de asperges in kleine stukjes, ongeveer een halve centimeter groot.

Doe nu de rozemarijn, de helft van de olijfolie, walnoten, peper en zout in een en laat het zo’n 3 – 5 minuten bakken tot de walnoten goudbruin gekleurd zijn. Voeg daarna de aspergestukjes toe en bak het nog ongeveer 1 à 2 minuten. 

Haal daarna de pan van het vuur, en pluk de rozemarijn van het takje af. Doe de gesneden feta erbij, en roer tot het bijna volledig gesmolten is. Doe nu de pasta erbij en meng het goed door elkaar. Voeg eventueel nog dat kopje kookwater eraan toe, en je bent klaar! Eetsmakelijk ;).

Bron: FEM FEM