Lifestyle

Altijd maar dezelfde droom? Deze droom komt in Nederland het meeste voor

Vaak kunnen we onze dromen de volgende dag niet meer herinneren, maar toch zijn er ook dromen die bij je blijven en je niet zo snel zal vergeten… Je denkt vaak dat je enige bent die bepaalde onderwerpen droomt, maar dat is alles behalve waar, want deze droom komt in Nederland het vaakst voor en wedden dat jij deze droom maar al te goed kunt onthouden, ondanks dat het niet heel positief is! 

Deze droom komt in Nederland het vaakst voor

We dromen ongeveer zo’n vier tot zes keer per nacht en sommige dromen onthouden we ook echt. Als we er dan met onze vriendinnen over kletsen merken we maar al te vaak dat zij eigenlijk precies dezelfde droom weleens hebben gehad en dat kan al te goed. De meeste mensen dromen namelijk over honden, slangen, vreemdgaan, zwanger raken en op reis gaan, maar er is een onderwerp waar we in Nederland massaal het meeste over dromen en dat is natuurlijk over een van je exen. Je kent het wel: je hebt die ex-vriend of vriendin al jaren lang niet gesproken, maar toch blijf je over diegene dromen… Zou je onbewust de relatie weer willen oppakken of mis je diegene?

Altijd dromen over je ex

Zulke dromen over je ex leveren veel verwarring op en helemaal als je gelukkig bent geworden met iemand anders. Want door zo’n droom kun je je al snel schuldig voelen of gaan twijfelen aan jullie huidige relatie en dat is ook meer dan logisch. De betekenis achter dromen over je ex kan dan ook betekenen dat je in je huidige relatie iets mist of dat je iets uit je vorige relatie moet afsluiten, maar dit hoeft niet altijd zo te zijn, want een droom over je ex kan ook beteken dat je passie mist in het leven of dat je je zorgen maakt over de toekomst. Geen reden om het meteen met je huidige partner uit te maken dus!

Een ex is een ex om een reden

Maak je vooral niet te druk over zulke dromen, want het feit dat je zo’n droom heeft is juist alleen maar goed. Het betekent namelijk dat je dingen uit je vorige relatie nog aan het afsluiten bent en als dit eenmaal is afgesloten kun je natuurlijk gewoon weer door. Toch is het misschien een goed idee om bij jezelf na te gaan of je nog iets met je gevoelens moet, want ligt je hart toch nog bij hem/haar en hoop je in de toekomst dat het ooit nog goed komt? Of wil je de gevoelens die er nog zijn en het liefste los laten en je focussen op de toekomst? In de meeste gevallen is je focussen op de toekomst de verstandigste optie, want een ex is nou eenmaal een ex geworden om een reden, toch? Dus pieker er vooral niet te veel over en focus je op die heerlijke nieuwe singles of natuurlijk op je relatie! 

Nog meer artikelen over dromen lezen? Lees dan ons eerder geschreven artikel over wat het betekent als je droomt dat je zwanger bent en ons eerder geschreven artikel over de vijf meest voorkomende dromen.

Maar een artikel dat je vooral ook even moet checken als je twijfelt of je nog een relatie wilt met je ex, is ons eerder geschreven artikel, waarbij wij je uitleggen dat je nooit meer terug moet gaan naar een ex. Dit laat jou namelijk beseffen dat je ondanks een realistische droom nooit maar dan ook nooit meer zou moeten komen bij hem/haar en dat is natuurlijk wel even wat je nodig hebt na zo’n vreselijke droom vol emoties, right? 

Beeld: Netflix