Lifestyle

Dit is waarom je nooit meer terug moet komen bij je ex

Een break-up is altijd naar en het duurt meestal een poosje voordat je hier weer overheen bent. Wanneer dit gebeurt, kan het soms zijn dat je vergeet waarom het allemaal zo verkeerd is gelopen. De leuke herinneringen beginnen weer op te borrelen en je begint te twijfelen aan jouw keuze. Als jij er over nadenkt om weer terug bij je ex te komen, heeft Girlscene vijf redenen waarom dit toch niet zo'n goed plan is.

1. 'Time doesn't heal you, you heal you'
Hoe graag we allemaal willen geloven dat in die paar maanden (of jaren) iemand compleet kan veranderen, is dit valse hoop. Er zijn veel stelletjes die uit elkaar gaan, weer bij elkaar komen, weer uit elkaar gaan. Dit doen ze meestal, omdat de dingen die fout gaan proberen vergeten en te focussen aan de dingen die wel goed gingen. Toch zullen deze issues er bijna altijd blijven en is het zonde om hier opnieuw alle moeite en energie in te steken. 

2. En... rewind
Hoeveel mensen ken je die uit elkaar zijn gegaan, weer bij elkaar zijn gekomen en nu een geweldige relatie hebben? Vraag jezelf nu af hoeveel mensen die je kent die bij elkaar zijn gekomen met een ex en weer uit elkaar zijn gegaan? Hoe sprookjesachtig het ook klinkt om weer in die vertrouwde bubbel te stappen, is de kans groot dat de struggles en problemen waardoor jullie de relatie hebben beëindigd (na een tijdje) weer verschijnen.


via GIPHY

3. Geen hand vol, maar een land vol
Zie dit als een kans om vooral te focussen op jezelf. Vooral na een break-up is het belangrijk om nieuwe mensen te leren kennen, zodat je juist die vervelende periode kan vergeten. Er zijn zoveel andere mensen die jou wel gelukkig kunnen maken, maar alleen als je hiervoor open staat.

Met deze tips wordt daten sowieso een succes.

4. Je hebt je ex niet nodig om gelukkig te zijn
Hoe lief je ex soms ook kan zijn en hoe vaak die persoon jou aan het lachen maakt, is het niet een reden om meteen weer een relatie te beginnen. Het is cliché, maar geluk  bij jezelf en niet bij een ander. Natuurlijk kan iemand ervoor zorgen dat jij je gelukkig voelt, maar daar heb je geen relatie voor nodig. 


via GIPHY

5. Jullie zijn exen voor een reden
Ze zijn niet voor niets je ex. Wat de reden ook is, negen van de tien keer zal het niet veranderen. Als het eruit ziet alsof het veranderd is, dan lijkt het meestal alleen alsof het veranderd is. Ga voor iemand die oprecht met je is en de problemen, waar je vorige relatie op is stukgelopen, niet opnieuw creëert.

Bron: elitedaily.com, goodmenproject.com | Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved