Food

Deze vrucht moet je eten om je zoete cravings tegen te gaan!

Na de paasdagen zijn we nog (lang) niet uitgekeken op al die paaseitjes. De zak staat daar maar en je kan er gewoon niet vanaf blijven! Je cravings voor zoetigheid worden de laatste tijd erger en erger. Je wilt er graag vanaf komen, maar hoe? Er is een bepaalde vrucht die je kan eten om je eetlust naar zoetigheid te verminderen. In dit artikel lees je welke! 

Lees ook: Gezonde voedingsproducten die verassend veel calorieën bevatten

Avocado

Om die chocolade eitjes en de rest van het zoetigheid links te laten liggen, moet je écht eens een avocado eten. Deze vrucht zit namelijk bomvol vezels wat er weer voor zorgt dat je trek in suiker verminderd of zelfs helemaal weg gaat. Ook is het een gezonde vrucht. Er zitten namelijk veel eiwitten en gezonde vetten in. Daarnaast kan je er ook tal van lekkere recepten van maken: denk aan guacamole of een lekkere toast met schijfjes avocado. Het is zo lekker, dat je cravings naar chocolade spontaan verdwijnen. Dat wordt smullen!

Bloedsuikerspiegel

Hoe ontstaat zo’n suiker craving eigenlijk? Dat komt omdat je op dat moment te weinig voedingstoffen in je lichaam hebt zitten. Ook speelt je bloedsuiker een grote rol. Als jij namelijk al een tijdje niets hebt gegeten daalt je bloedsuikerspiegel. Dit zorgt ervoor dat je honger krijgt. Je eet wat en je bloedsuikerspiegel stijgt weer. Dan heb je ook geen last meer van cravings. Belangrijk; zorg er dus voor dat je gedurende de dag gezonde opties kiest en niet alleen maar zoetigheid.

Lees ook: Dit TikTok recept met avocado en geraspt ei gaat viral en wil je maken

Weet je waar een avocado ook voor zorgt? Dat je bloedsuikerspiegel niet te veel verschilt. De vezels in de avocado zorgen ervoor dat je spijsvertering vertraagd. Je suikerspiegel daalt of stijgt dan minder snel. Ideaal dus! Hadden we dit maar voor pasen geweten 😉

Bron: GraziaBeeld: Pinterest

Must reads 👀