Love

Micro-cheating wordt steeds populairder! Maar wat is het eigenlijk?

Heb je je partner weleens betrapt op het stiekem flirten met een andere vrouw? Of stuurt je lover wel eens spannende appjes naar andere mannen/vrouwen die jij helemaal niet kent? Dan kan het zo maar zijn dat je partner aan micro-cheating doet. Het is eigenlijk gewoon mentaal vreemdgaan en op zoek zijn naar aandacht van een ander. 

Lees ook: Dit zijn de slagingspercentages van onze favoriete datingshows!

Wat is het eigenlijk, dat micro-cheating?

Je hebt er vast weleens van gehoord, micro-cheating, het is de laatste tijd namelijk behoorlijk populair. Het is eigenlijk gewoon mentaal vreemdgaan. Dit kan zijn: berichtjes naar een andere vrouw/man sturen, knipogen naar onbekende op straat en zelfs het sturen van foto’s naar anderen. Het gebeurt steeds vaker dat mensen hun partner betrappen op dit soort kleine dingetjes. Dit gaat soms van kwaad tot erger, want als je hier achter komt, kan je iemand dan nog wel vertrouwen?

Hoe ontstaat micro-cheating?

Gebeurt dit emotioneel vreemdgaan zomaar, of wel redelijk met opzet? Het komt het vaakst voor als één van de twee zich niet meer goed voelt in een relatie. Ze gaan zich dan vaak afvragen of dit is wat ze willen en ze zoeken dan ook de grenzen op. Ook kan je door micro-cheating weten of je partner wel te vertrouwen is. Als iemand veel met andere praat, maar niet met jou, zou je dan wel verder willen gaan met diegene?

Lees ook: Cyberbullying: óók Miss Nederland kreeg ermee te maken

Midlifehappiness expert Aafke Dijkstra vertelt dat in de praktijk, de meeste relaties micro-cheating wel overleven. Je voelt je er vaak niet fijn bij als je partner dit doet en het kan je een onveilig gevoel geven. Als je er goed over praat met elkaar en je duidelijke afspraken maakt, is er een kans dat je relatie dit overleeft, denkt Aafke.

Bron: BeautifyBeeld: Marie Claire