Dit zijn de slagingspercentages van onze favoriete datingshows!

Lifestyle door Roos-Sanne

Lang Leve De Liefde, Temptation Island, First Dates, Boer Zoekt Vrouw, Married At First Sight; de datingshows lijken oneindig. Sommige mensen staan erom te springen om mee te doen; overtuigd dat ze de ware liefde zullen vinden. Anderen zijn juist wat sceptischer. Maar wat zijn nou de slagingspercentages van al die datingshows? Wij zochten het voor je uit!

Zo groot is de kans dat jij een relatie krijgt door je favoriete datingshow

Je future lover vinden via een datingshow lijkt de moderne droom van tegenwoordig. Maar hoe groot is die kans nou eigenlijk?

 

Minst succesvolle programma's

Laten we beginnen met de programma's met de minste succesverhalen. First Dates spant toch wel echt de kroon: 730 mensen hebben aan het programma deelgenomen, en slechts 5 daarvan hebben echt standgehouden! Dat is, hou je vast, een slagingspercentage van 0,68%! Daarna komt Married At First Sight. Ook niet heel succesvol. Van de 31 koppels, zijn er namelijk nog maar 2 samen. Dat is zo'n 6,5%! Maar de maker van het programma, Eveline, verdedigt haar programma: ''Deze mensen hebben wel prachtige levenslessen gehad. En de kijkers hebben natuurlijk een geweldige tijd gehad,'' vertelde ze erover. Daarnaast is de Bachelor ook (nog) geen succesforumule. Van de drie seizoenen heeft nog niemand de ware liefde gevonden; zal Thomas hier verandering in gaan brengen? 

 

Meest succesvolle programma's

Van alle reality programma's spant Temptation Island de kroon. Ondanks het natuurlijk niet écht een datingshow is, heeft je relatie - statistisch gezien - zo'n 52,5% kans om te slagen! Oké, oké, die is misschien niet helemaal eerlijk. Op nummer twee staat Boer Zoekt Vrouw. Van de 103 boeren die op zoek waren naar de liefde, zijn 85 mensen die nu nog steeds gelukkig met hun partner zijn! En er zijn zelfs 19 BZV-kindjes geboren. Dat is dus een slagingspercentage van 82,5%! Ook doet Lang Leve De Liefde het goed. Van de 250 afleveringen - waarin meerdere stellen per afleveringen waren - zijn er nog 42 stellen samen! Het exacte percentage is moeilijk te zeggen, maar het is alsnog een redelijk nette score! Love Island doet het ook zeker niet slecht. Maar dat komt vooral door de succesverhalen van afgelopen seizoen. Van alle islanders zijn nogsteeds vier (!) koppels happily in love!