Love

Aan deze signalen merk je dat je uit de friendzone komt

De friendzone: we’ve all been there. Het is een vreselijke plek om in te zitten, vooral als je eruit wil. Soms is het alleen lastig te herkennen wanneer je er nog diep inzit, en wanneer je er langzaam maar zeker uit begint te klimmen. Aan deze signalen kun je merken dat je – eindelijk – uit de friendzone komt!

6 signalen waaraan je kunt merken dat je niet meer in de friendzone zit

Wij dames zijn niet de enige die mensen als de beste kunnen friendzonen, de mannen kunnen er ook wat van! Gelukkig zijn er wel bepaalde signalen waaraan je kan herkennen dat je er eindelijk uitkomt ;).

 

1. Complimentjes

Geeft jouw crush je ineens veel meer complimentjes dan hij/zij eerst deed? Dan is dit zeker een signaal dat je op de goede weg bent! Dit kan de manier zijn van je crush om je te laten weten dat je speciaal bent voor diegene. How cute!

 

2. Je crush vertelt vrienden over jou

Merk je dat de vrienden van je crush meer over jou weten dan ze kúnnen weten? Dan betekent dit waarschijnlijk dat je crush over jou heeft gepraat. Over het algemeen praten we natuurlijk alleen over mensen als we ze of heel leuk vinden, of als we ze juist niet leuk vinden. Maar laten we voor nu maar uitgaan van het goede scenario ;).

 

3. Ongemakkelijke momentjes

Natuurlijk is het heel vervelend als jullie een ongemakkelijk momentje hebben, maar het is ook een goed teken! Iets wordt namelijk alleen ongemakkelijk als er een bepaalde spanning tussen jullie zit. Kwamen jullie gezichten ineens heel dicht bij elkaar en wordt het daardoor een beetje ongemakkelijk? Dan hebben jullie waarschijnlijk die spanning, en speelt er meer dan alleen vriendschap!

 

4. Oogcontact maken in groepen

Zijn jullie met een vriendengroep, zitten jullie bij elkaar in de klas of zijn jullie om wat voor reden dan ook vaak met groepen? Let er dan eens op of je crush vaker oogcontact maakt met jou dan met de rest. Dit is namelijk een subtiele hint dat diegene jou wel ziet zitten! Let ook op wanneer je crush een grapje maakt: wanneer die jou aankijkt terwijl hij/zij een grapje maakt, peilt diegene waarschijnlijk of je het grappig vindt. Dit is een psychologisch dingetje dat mensen doen als ze iemand leuk vinden!

 

5. Alles is bespreekbaar

Van jouw diepste onzekerheden tot wat je vanavond wil gaan eten: jullie kunnen overal lekker over lullen. Het maakt niet uit wat het is. Natuurlijk is dit ook een teken van vriendschap, maar vriendschap is de basis van een goede relatie. Wanneer die ”vriend” van jou heel aandachtig naar je luistert, heeft ‘ie interesse in wat je zegt en dat is natuurlijk een enorme green flag.

 

6. Vertrouwen

Deze volgt eigenlijk de vorige op: jullie kunnen alles bespreken, omdat jullie elkaar kunnen vertrouwen. Als jullie wederzijds vertrouwen naar elkaar voelen, is dit sowieso een teken dat het wel goed zit. En hoe meer jullie met elkaar delen en jullie elkaar vertrouwen, hoe groter de kans is dat jullie uiteindelijk een relatie kunnen krijgen!

Bron: Man Man

Must reads 👀