Lifestyle

Autjs: dit zijn de 8 kenmerken dat je in de friendzone zit

Wanneer je een vriendschappelijke relatie met iemand hebt en eigenlijk hoopt op meer, dan zit je in de friendzone. Dit is een hele verwarrende, onzekere zone waar je het liefst zo snel mogelijk uit wil. Lees hier hoe je herkent of je in de friendzone zit of dat er toch potentie zit in je crush.

#1. Je crush en jij zijn iets te comfortabel met elkaar 
Jullie houden niks voor elkaar geheim en spreken elkaar dagelijks. Wanneer er namelijk iets is gebeurd, leuk of slecht, bellen of appen jullie elkaar direct. Wanneer er een romantische klik is, zijn personen vaak mysterieuzer wanneer het aankomt op persoonlijke gebeurtenissen. Vaak worden alleen de dingen verteld waarmee de een indruk kan maken op de ander.

#2. Je crush verplaatst geen plannen
Het is duidelijk wanneer je iemand wel ziet zitten je zoveel mogelijk tijd vrijmaakt om diegene te zien. Wanneer je crush een gaatje vrij heeft, heeft hij of zij wel zin om met je af te spreken, maar andere plannen verplaatsen? Ho maar. 

#3. Jullie hebben samen in bed gelegen en er is nog niks gebeurd
Als jij en je crush eens een nachtje samen hebben doorgebracht en er zijn geen boom boom-dingen gebeurd, zal dit waarschijnlijk ook niet meer gaan gebeuren. Als er twee mensen in een bed liggen met een hevige aantrekkingskracht, is dit gauw te merken. 

#4. A shoulder to cry on, becomes a… absoluut geen relatiemateriaal (en dat andere)
Wanneer het je opmerkt dat je crush niet lekker in zijn of haar vel zit en altijd emoties uit als jij in de buurt bent, is dit een teken dat je niet meer bent dan een vriendin. Vaak wil je crush gewoon chillen om zijn of haar problemen te vergeten.

via GIPHY

#5. Je crush gebruikt (troetel)naampjes voor je
Alhoewel vele verschillende naampjes superlief klinken en koppels dit ook doen, is dit toch een fout teken. Als je bevriend bent met je crush en er worden dan troetelnaampjes gebruikt, betekent dit vaak dat je crush je als een van haar of zijn beste maatjes ziet. Het is helemaal duidelijk als een jongen je maat, dude of bro noemt.

#6. Je crush beschrijft je op een bepaalde manier
Ook wel de friendzone-manier genoemd. Wanneer je crush dingen over je zegt of je beschrijft tegenover anderen en woorden gebruikt als, ”Lief”, ”Schattig” of ”Superaardig”, zijn dit niet de woorden die je horen wil. Dit zijn namelijk niet de dingen die je zegt als je hoteldebotel op iemand bent en wel een beschuitje wil eten met diegene. ”Je bent zo een goede vriendin!”, is ook een pijnlijke uitspraak.

#7. Je crush praat over anderen waar jij bij bent
Dit is ook een echte red-flag. Je denkt misschien dat je crush dit doet om je een tikkeltje jaloers te maken, maar dat is in 99% van de tijd niet de situatie. Je crush voelt zich zodanig op zijn of haar gemak bij je, dat hij of zij dit allemaal met je deelt.

#8. Als jullie een borrel ophebben gebeurt er niks
Wanneer er drank in het spel is, is dit vaak de perfecte situatie om een flirtpoging te wagen. De sfeer is relaxed en vaak hebben mensen net dat beetje meer zelfvertrouwen wat ze nodig hadden. Hebben jullie wilde avonden beleefd, maar jullie tongen niet wild ‘gedanst’? Dan is de kans héél groot dat je in de friendzone zit.
Bron: instyle.com goodyfeed.com, pandagossip.com | Beeld: iStock