Food

OMG: deze spaghetti-taart móét je maken!

Roos-Sanne

Een lekkere pasta is voor velen van ons het favoriete eten. En terecht: het is ook enorm lekker! Maar soms wordt het natuurlijk ook wel een beetje saai. Nou, wij hebben dé manier gevonden om daar verandering in te brengen. Er gaat namelijk sinds een tijdje een nieuw recept rond. Het is een nogal bijzondere, namelijk een spaghetti-taart! Het is superlekker, en een leuke manier om eens af te wisselen tijdens het avondeten. Wij leggen je uit hoe je hem zelf kan maken!

Dit recept voor spaghetti-taart wil je uitproberen

Het klinkt een beetje gek, maar het schijnt superlekker te zijn! Ga jij het proberen te maken?

 

Ingrediënten

  • 150 gram ham (in blokjes)
  • 250 gram spaghetti
  • Klein stukje brie
  • 4 geklopte eieren
  • 130 gram geraspte kaas
  • Zout
  • Peper
  • Springvorm van 25 centimeter nodig

 

Lees ook: deze sushi sandwich gaat viral op TikTok en zo maak je ‘m

 

Bereidingswijze

De spaghetti-taart maken is supermakkelijk! Je begint met de oven voorverwarmen op 180 graden. Kook vervolgens de spaghetti tot het gaar is, en giet het af zodat het water uit de pan is. Meng nu de eieren, blokjes ham, peper, het zout en de kaas door de spaghetti heen. Zorg dat het allemaal goed door elkaar heen gemixt wordt.

Vet daarna je springvorm in met een boter naar keuze. Leg vervolgens het stukje brie in het midden van je springvorm. Verspreid daarna de spaghetti door de springvorm, en werk om het stukje brie heen. Gooi de spaghetti er dus niet bovenop!

 

Lees ook: dit lazy Sunday pasta-recept moet jij echt maken

 

Zet de taart nu voor 25 minuten in de oven. Check na die tijd of de pasta mooi goudbruin is geworden: dit betekent namelijk dat ‘ie klaar is! Is het nog niet goudbruin? Dan moet de spaghetti-taart nog iets langer in de oven. Zodra de taart helemaal klaar is, kun je ‘m in echte taartstukken snijden. Het is een hilarische – en superlekkere – manier om je pasta te eten! Zo maak je het eens wat anders, in plaats van de oude vertrouwde spaghetti bolognese. 10/10 would recommend ;).

Bron: FEM FEM