Love

Oei, dit zijn tekenen dat jij in een rebound relatie zit

Als je smoorverliefd bent op iemand heb je soms niet door dat je een beetje gebruik wordt. Vaak heeft degene met wie je een relatie hebt ook helemaal niet door dat hij/zij jou verkeerd behandeld. Dit zijn dan ook tekenen waaraan jij kan merken dat je een rebound van iemand bent.

Wat is een rebound eigenlijk?

Je hebt er vast wel eens van gehoord: een rebound relatie. Maar wat betekent dit eigenlijk? Het houdt eigenlijk in dat je een relatie met iemand begint om over je (recent) beëindigde relatie heen te komen. Voor de een werkt deze methode om verdriet te verwerken, voor de ander is het een no-go. Met de volgende tekenen kom je erachter of jij gebruikt wordt als rebound.

Lees ook: HOT: Channing Tatum uit de kleren voor nieuwe Magic Mike film

1. Alles voor de aandacht

Je herkent dat gevoel van eenzaamheid vast wel als je net uit een relatie komt. Met je partner deel je bijna alles. Zodra je diegene niet meer spreekt kan je je dus behoorlijk eenzaam gaan voelen. Zit jij nu in een nieuwe relatie en is je nieuwe lover de hele tijd opzoek naar aandacht? Dan weet je eigenlijk wel hoe laat het is…

2. Niet openstellen

Hij/zij zit dan wel in een nieuwe relatie, maar zijn/haar hoofd en hart liggen eigenlijk nog bij hun vorige partner. Het kan ook lastig te zijn om diepe gesprekken te voeren met je nieuwe lover, maar je moet je wel prettig voelen bij elkaar. Als je net uit een andere relatie komt kan het moeilijk zijn om je open te stellen.

3. Geen grootse plannen

Jij wil het liest zo snel mogelijk een weekendje weg met je nieuwe partner. Maar diegene ziet dat eigenlijk niet zo zitten. Hij/zij vindt het misschien toch wel een beetje te snel gaan. Dit snap jij totaal niet – verliefd is toch verliefd? Dan wil je toch juist leuke dingen ondernemen?

4. Van de ene in de andere relatie

Misschien is het nooit een goed idee om met iemand te starten die net uit een lange/serieuze relatie komt. De kans is aanwezig dat hij/zij nog van alles moet verwerken. Dat diegene een nieuwe lange relatie niet ziet zitten is vaak wel duidelijk.

5. Opscheppen tegenover ex

Wil hij of zij heel graag met jou pronken tegenover zijn of haar ex? Ja, dan ben je absoluut een rebound.Je nieuwe verkering hoopt zijn/haar ex jaloers te maken door met jou een nieuwe relatie te beginnen. En dat moet jij écht niet willen!

6. Te snel willen gaan

Als je nieuwe lover dingen wil doen, waar jij eigenlijk nog niet klaar voor bent, moet hij/zij dat ook kunnen accepteren. Als degenen met wie jij bent dat niet doet en overhaaste beslissingen maakt, kan dit ook een slecht teken zijn.

7. Wees eens duidelijk

Niets is zo vervelend als een persoon niet duidelijk zegt wat hij of zij wil – er wordt getwijfeld. De ene keer lijkt je partner je hartstikke leuk te vinden, terwijl het er de andere keer op lijkt alsof hij of zij het liefst niets met jou te maken wilt hebben. Toxic!

8. Veel praten over zijn of haar ex

Het is altijd mega vervelend als iemand over z’n ex gaat praten. Uhm, mis je diegene ofzo? Voor jou is dit toch helemaal niet leuk om te horen? Misschien is de break-up tussen zijn/haar vorige ex niet helemaal verlopen. Dan is het vast geen goeie tijd om zo snel alweer aan een nieuwe relatie te beginnen.

9. Is er een toekomst?

Jij fantaseert al over jullie bruiloft en toekomstige kindjes, terwijl je lover daar absoluut niet mee bezig is. Verliefdheid moet iets leuks zijn voor jullie samen. Jullie werken samen naar de toekomst. Zie je geen toekomst met die persoon dan is het misschien beter om de relatie te beëindigen.

Lees ook: Temptation’s Jaydi heeft een nieuwe vriend en dit is hem

10. Je mag niet bij zijn vrienden op bezoek

Dit is toch echt wel een teken van een rebound relatie. Jij mag absoluut geen contact krijgen met zijn/haar vrienden of familie. Hij/zij houdt jou *zogenaamd* liever voor zichzelf. Hell no! Trap hier niet in.

Bron: fem-femBeeld: Gossip Girl