Beauty

Met deze tips heb je binnen no time een volumineuze coupe

Roos-Sanne

We dromen allemaal van lang, vol haar met lekker veel volume, toch? Voor sommigen van ons is dat alleen lastig te bereiken. Misschien is je haar te glad om de slag er mooi in te houden, of te dun voor de 90’s blow out. Gelukkig hebben wij life saving tips voor je, zodat jij elke dag met een volumineuze coupe rondloopt!

4 tips waardoor je altijd veel volume in je haar hebt

Niet iedereen is geboren met een mooie bos krullen. Maar dat betekent niet dat we met plat haar rond hoeven te lopen!

 

1. Shampoo in de roots, conditioner in de ends

Een veelgemaakte fout bij het wassen van je haar is dat veel mensen de shampoo en conditioner in heel het haar aanbrengen, maar dit is helemaal niet nodig! De shampoo gebruiken we om de natuurlijke oliën die je schedel aanmaakt weg te spoelen, want die laten je haar vettig ogen. Dit hoeft dus niet in je puntjes! Hier krijg je namelijk sneller dode en gespleten puntjes van. En met conditioner moet je precies het tegenovergestelde doen: dit hoeft alleen maar in je puntjes en middellengte van je haar, om dit deel te hydrateren. Als je conditioner op je roots aanbrengt, gaat het sneller hangen én wordt het sneller vet!

 

2. Touperen

Vroeger stonden we allemaal voor de spiegel ons haar te touperen. Nu gaan we het alleen iets subtieler aanpakken dan back in the days. Zodra je klaar bent met touperen, is het een aanrader om even met je vingers je haar te detangelen, zodat je er niet bijloopt als iemand die ontsnapt is uit de 80’s ;).

 

3. Douchen, föhnen, knot

Ja, in die volgorde: maak tijdens het douchen je haar nat. Verzorg het daarna met je normale producten en gebruik een goede hittebescherming voor tijdens het föhnen. Föhn daarna je haar voor ongeveer 85% droog, en wikkel het dan in een knot bovenop je hoofd, bijna op je voorhoofd zeg maar! Zet het vast met een zachte scrunchie en laat het minstens een kwartier zitten. Hoe langer je het laat zitten, hoe meer volume je krijgt!

 

4. De juiste producten

Als je fijn en glad haar hebt, wil je natuurlijk niet allerlei olieproducten gebruiken. Natuurlijk zou je een klein beetje olie in je haar kunnen doen voor de verzorging, maar ga daarna met producten aan de slag die je haar stroever maken, zoals een zoutspray, droogshampoo of volumepoeder. Deze zullen ervoor zorgen dat je de hele dag met een mooi, volumineus kapsel rondloopt!

Bron: BazaarBeeld: Clueless