Lifestyle

Dit zijn de best betaalde banen van Nederland

Als jij gaat solliciteren naar een baan, speelt geld dan een grote rol? Of ga jij echt ergens werke omdat je de baan heel leuk vind en maakt geld je eigenlijk niet zo veel uit? Hoe dan ook, met de volgende banen verdien je sowieso een bak geld. Wie weet zit er wel iets voor jou tussen!

De 10 best betaalde banen van Nederland

Sommige banen uit dit lijstje klinken een beetje saai. Maar misschien heb jij daar geen problemen mee als je kijkt naar hoeveel je ermee kan verdienen. In dat geval: wij snappen jou heel goed! 😉

1. Dermatoloog

Dit is opzich nog een leuke baan. Een dermatoloog is gespecialiseerd op het gebied van huid verzorging – haar en nagelproblemen. Hoeveel je verdient, hou je vast: elke maand tussen de 5.833 en de 10.833 euro!!

2. Onderzoeker Klinische Chemie

Als dit je baan is doe je onderzoek naar ziekte en afwijkingen van mensen. En het maandsalaris? Tussen de 15.000 en de 20.000 euro! Whoohoo! Dit is alleen niet een baan waar ze zo voor wordt aangenomen. Je moet natuurlijk wel de nodige kennis hebben.

3. Neurochirurg

Dit is echt een tricky baan. Je behandelt namelijk aandoeningen in het centraal zenuwstelsel. Heb je deze skills in huis? Dan kan je er tussen de 5.833 en 10.833 euro per maand mee verdienen!

4. Piloot

Dit is echt een toffe baan. Een échte vlieger kan soms tussen de 9.375 en de 16.500 per maand verdienen. Dit is echt een hoop geld, maar het is dan ook niet heel easy om zo’n grote machine in de lucht te houden.

5. Bedrijfsjurist

Heb je veel ervaring in jouw beroep? Dan kan je tot zo’n 10.000 euro per maand veridenen. Een beginner krijgt meestal zo’n 2,917 euro per maand.

6. Commercieel directeur

Is dit jouw baan? Dan verdien jij tussen de 5.295 en 16.025 euro per maand. Dat is zeker niet niks!

7. Psychiater in de verslavingszorg

Hier moet je lang voor hebben geleerd, maar als het zover is verdien je een hoop geld. Reken maar op een maandsalaris tussen de 4644 en 8115 euro.

8. Accountant

Misschien is deze baan voor jou weggelegd. Dan kan je hier zo’n 13.500 euro mee verdienen. Beginners verdienen wel iets minder namelijk ongeveer 2.250 per maand. Maar goed, je moet ergens beginnen.

9. Burgemeester

Een baan met veel aanzien. Het ligt eraan hoe goed jij bent in het besturen van jou gemeente. Want je kan tussen de 3.340 en de 10.325 euro verdienen!

10. Advocaat

Last but not least. Als advocaat kan je ook een grote berg met geld verdienen. Met de juiste kennis verdien je tussen de 4.890 en de 8.202 euro per maand. Lekkahh!

Bron: BazaarBeeld: Netflix