Celebs

Justin Bieber en Selena Gomez maken mentale gezondheid bespreekbaar

Roos-Sanne

Ondanks het koppel al jarenlang uit elkaar is, hebben ze nog één ding gemeen: allebei strijden ze voor mentale gezondheid. Zo biedt Justin Bieber zijn crew gratis therapie aan tijdens zijn aankomende wereldtour, en fungeert Selena’s Instagram al vier jaar lang als platform voor de bespreekbaarheid van mentale gezondheid! 

Justin Bieber en Selena Gomez dragen allebei hun steentje bij aan de mentale gezondheid van anderen

Mentale gezondheid wordt steeds meer bespreekbaar: mede door onze rolmodellen die er openlijk over praten. Justin Bieber en Selena Gomez zijn beide grote advocates voor mentale gezondheid.

 

Justin Bieber biedt gratis hulp aan

Popzanger Justin Bieber is in het verleden vaak open geweest over zijn eigen psychische problemen. Hij krijgt al sinds 2019 hulp voor zijn depressie. In zijn docuserie Justin Bieber: Seasons gaat hij ook dieper in op zijn mentale struggles. Omdat hij dus weet hoe moeilijk het kan zijn, biedt hij nu de crew die hem helpt voor zijn wereldtournee gratis therapie aan voor de komende 19 maanden. ”Als er iets is dat ik door de jaren heen heb geleerd, is het dat iedereen zijn ups en downs heeft,” vertelde hij. ”We hebben allemaal wel eens hulp nodig. Dat ik nu de mogelijkheid heb om mijn tourfamilie te mogen helpen, voelt echt als een zegening”. Daarnaast heeft hij ook nog iets voor de fans: zij kunnen namelijk één maand lang gratis gebruik maken van de therapieservice BetterHelp.

 

Selena Gomez bespreekt mentale gezondheid op Instagram

Al jarenlang praat de actrice en zangeres Selena Gomez openlijk over haar eigen mental health struggles op al haar platformen, maar met name op Instagram. Haar mentale struggles begonnen omdat ze al heel jong in de mediawereld terechtkwam: al vanaf haar tiende speelde ze in films! Daardoor voelde ze al vanaf een hele jonge leeftijd de druk om alles goed te moeten doen, wat de nodige mentale problemen heeft opgeleverd. Wat haar heel erg heeft geholpen, is afstand nemen van het internet. Zelf bezoekt ze ook geen nieuwssites, maar worden de belangrijke dingen haar verteld door de mensen om haar heen. Daarmee ontwijkt ze de negatieve kanten van het internet, die haar mentale gezondheid op een negatieve manier beïnvloeden.

 

Daarnaast heeft ze haar make-up lijn, Rare Beauty. Hiermee spoort ze vrouwen aan om compleet zichzelf te zijn. Oké, dit heeft misschien niet zo zeer met mentale gezondheid te maken, maar toch ook weer wel. Want hiermee laat ze vrouwen zien dat ze goed genoeg zijn, en ze gewoon zichzelf mogen zijn.

 

Ook heeft ze nu, samen met Mandy Teefy en Daniella Peerson Wondermind opgericht. Dit is een bedrijf dat voor iedereen beschikbaar is om over je mentale problemen te praten. Ook leggen zij je uit wat mental fitness is, en hoe je dit kunt ”beheersen”.

View post on Instagram
 

 

Struggle jij met mentale gezondheid?

Als jij zelf kampt met mentale problemen, wees dan niet bang om je hierover uit te spreken. Er zullen altijd mensen zijn die naar je luisteren en jouw verhaal serieus nemen: of dat nou een familielid, vriend/vriendin, leraar, collega, therapeut of wie dan ook is, jouw verhaal wordt gehoord. Wees niet bang om hulp te zoeken. Alleen op die manier kan je er volledig overheen komen.

Bron: RTL Boulevard