Food

OMG: Aldi komt met een kleurveranderende gin!

Gin is één van onze favoriete drankjes om te mixen. Je kan er de lekkerste cocktails mee maken, je kan het gewoon los drinken en je kan het ook met eten mengen. Perfect, toch? Voor de gin-lovers onder ons hebben wij leuk nieuws: Aldi heeft een van kleur veranderende gin uitgebracht! Dit is waar je ‘m kan halen.

Deze van kleur veranderende gin van de Aldi wil je proberen!

Je moet wel een stukje reizen om ‘m te proberen. Maar dan maak je én een geweldige reis, én kun je deze bijzondere gin proberen!

 

Kleur veranderende gin

De ”Forest Fruits Changing Gin” is in 2018 al op de markt gekomen, maar destijds was hij alleen verkrijgbaar in Schotland voor – omgerekend – ongeveer €23,-. Ook was hij razendsnel uitverkocht, omdat iedereen het wilde proberen. Heel lang was hij dus niet meer verkrijgbaar, maar nu kun je ‘m dus in Australië krijgen voor $49! Ja, het is beide nogal een eindje reizen. Gelukkig zijn het hele mooie landen, dus kun je er een leuk tripje van maken ;).

 

Van blauw naar?

Het drankje is blauw zodra je het in je glas schenkt. Maar wanneer je het mixt met tonic verandert de kleur van blauw naar roze! Dit werkt ook als je er een limoentje of citroenschijfje bij in doet. Dat is nog eens een manier om mensen te verassen op een feestje!

Volgens de makers van de gin is de reden dat het van kleur veranderd eigenlijk best wel simpel. De gin is gemaakt van bloemblaadjes van de kittelbloem. Deze bloem is van nature mooi blauw, maar wanneer je er vloeistof aan toevoegt, verandert de zuurtegraad en dus ook de kleur! Wij hebben nog maar één vraag: als je een gin-tonic taart maakt met deze gin, wordt ‘ie dan roze, blauw of wit?

Bron: LADBibleBeeld: Aldi