Lifestyle

Swingend wakker worden? Stel je favo liedje in als wekker

Word jij ook altijd wakker gemaakt door je -mega- irritante wekker? Of slaap je soms door je wekker heen omdat je dat geluidje keer op keer hoort? Don’t worry:  je kan nu namelijk wakker worden gemaakt door jouw favoriete liedje! En wij leggen jou precies uit hoe:

Lees ook: Science says: karaoke-avondjes leiden tot hechtere vriendschappen

Telefoon als wekker

Heb jij nog een échte wekkerradio? Dan is dit artikel helaas niet voor jou geschikt. Wij zijn opzoek naar mensen met een smartphone als wekker. Alleen op die manier kan je instellen dat je niet wakker wordt van een irritant hard geluid, maar gewoon door je favoriete liedje. Dus kan jij ook niet wachten om swingend wakker te worden, lees dan snel verder.

Android

Als jij een Android telefoon hebt is het heel ‘easy’ om eigen muziek als wekker in te stellen. Ga naar het menu waar jij normaal je wekker in stelt (‘Google Klok’ of ‘Klok”). Rechtsboven aan je scherm zie je een plusje staan; klik daarop. Nu zie je op het scherm ‘alarmgeluid’ staan waardoor je zelf kan kiezen wat je te horen krijgt als het alarm afgaat. Heb je Spotify op je telefoon staan? Dan staat die optie er ook gewoon tussen.

Wel moet je de app eerst toestemming geven om Spotify te gebruiken. Vervolgens krijg je een lijst met muziek te zien waaruit je een liedje kan kiezen voor je wekker. Je kan gewoon alle (!) beschikbare muziek op de app kiezen. Hoe amazing! 

Om het leuker voor jezelf te maken kan je er zelfs voor kiezen elke ochtend wakker te worden met een willekeurig nummer. Dit doe je door een afspeellijst aan te klikken. Dan kiest de app elke morgen een ander nummer uit die lijst voor jou om wakker te worden.

Lees ook: Als je deze dingen in huis hebt ben je officieel een huismus

iOS

Voor iPhone gebruikers hebben we helaas slecht nieuws… Nummers via Spotify als wekker instellen is niet mogelijk. Apple wil namelijk het liefst dat alle apps die gebruikt worden door Apple zelf zijn gemaakt waardoor ze geen rechten aan Spotify uitlenen. De enige muziek die je dus kan instellen als wekker is de muziek die op je telefoon zelf staat. Bij instellingen kan je via ‘Geluid’ een nummer uit je telefoon opzoeken en die selecteren om je ochtend mee te beginnen.

Eerlijk is eerlijk, dit moet onze ochtenden gaan verbeteren! Wie wil er nou niet wakker worden met Justin Bieber door je speakers. 

Bron: NU.nlBeeld: Disney+