Lifestyle

Science says: de dronken jij is de échte jij!

We hebben allemaal wel eens een avondje gehad waarop we – héél misschien lichtelijk aangeschoten – domme keuzes hebben gemaakt, toch? Nou, voor iedereen die dit herkenbaar vindt hebben we slecht nieuws: volgens wetenschappers ben je namelijk 100% jezelf wanneer je een drankje op hebt, en níét wanneer je nuchter bent! Wij leggen het voor je uit! 

Oeps, je dronken persoonlijkheid is jouw échte persoonlijkheid!

Heb jij wel eens dronken je ex geappt, of met random jongens aan de bar geflirt? Dan hebben we slecht nieuws voor je: dat was 100% de échte jij!

 

Het onderzoek

Aan het onderzoek deden 156 mensen mee die allen allereerst hun persoonlijkheid dronken én nuchter moesten omschrijven. Na het nuttigen van een paar alcoholische drankjes en het spelen van verschillende spelletjes werd hun dronken persoonlijkheid door drie groepen mensen beoordeeld: door hunzelf, door de andere deelnemers en door nuchtere, neutrale mensen.

 

Lees ook: dit doet een maand geen alcohol met je lichaam

 

En de conclusie?

De conclusie is keihard: De feestgangers vonden van zichzelf dat hun persoonlijkheid compleet veranderd was nadat ze een drankje op hadden, terwijl de neutrale mensen het daar totaal niet mee eens waren. Het viel hen op dat de feestgangers slechts wat meer open en extraverter werden naarmate er meer drankjes waren gedronken; maar that’s it! Relatable much? Het is dus zo dat wij de realiteit heel anders ervaren wanneer we dronken zijn (duh), en dat we daardoor ook denken dat we ons heel anders gedragen dan normaal. Terwijl we eigenlijk alleen maar wat socialer en uitbundiger werden! Vanaf nu is ”ik ben dronken” dus géén excuus meer om je ex te appen, vriendin!

Bron: CosmopolitanBeeld: Clueless