Love

Lepeltje-lepeltje slapen is dus hartstikke gezond voor je relatie

Roos-Sanne
lepeltje-lepeltje-slapen

Wat is nou fijner dan na een lange dag lekker het bed in kruipen met je partner? Nee, niet per se op een seksuele manier ;). Gewoon lekker knuffelen totdat jullie in slaap vallen. Nou dan hebben wij goed nieuws voor je. Het schijnt namelijk heel goed voor je relatie te zijn om spoonend in slaap te vallen! Dit is waarom.

Lepeltje-lepeltje

Spoonen met je partner is heel fijn, vooral als je de kleine lepel bent ;). Je kan lekker tegen je partner aankruipen, je wordt geknuffeld en je voelt je veilig. Een win-win voor de kleine spoon. Voor de grote lepel is het wellicht iets minder fijn: haar in je gezicht, een slapende arm of die awkward boner… Misschien voor de grote lepel iets minder ideaal. Maar toch schijnt spoonend in slaap vallen heel goed te zijn voor jullie relatie!

Lees ook
Samen met je partner dutjes doen is goed voor jullie relatie

Onderzoek

Om meerdere redenen schijnt lepeltje lepeltje liggen goed te zijn voor je relatie. Nummer één is dat het een knuffelhouding is, en knuffelen is natuurlijk stress verminderend. En wat is nou slechter voor je relatie dan stress? Daarnaast houdt spoonen je relatie spannend. Hoe onlogisch het ook klinkt, deze houding zorgt ervoor dat de spark tussen jullie niet weggaat! Dit komt doordat knuffelen ervoor zorgt dat je je geliefd voelt. Daarbij knuffel je iemand alleen maar op zo’n intieme manier als je die gevoelens voor iemand hebt. Zo kom je dus in een gezonde vicieuze cirkel terecht! Daarnaast is het ook nog zo dat je vaak mensen knuffelt op intieme momenten: vaak na de seks en het kan ook leiden tot een steamy vrijpartij. Nóg een reden om je partner vanavond nét wat langer te knuffelen ;-).