Lifestyle

Break-up met je bestie? Met deze 4 tips kom je er overheen

Roos-Sanne

Vriendjes komen en gaan, maar besties zijn voor altijd. Of, zijn ze dat wel? Het is nooit gegarandeerd dat iemand voor de rest van je leven bij je zal blijven, ook niet met je bestie. Het komt dus helaas wel eens voor dat twee beste vriendinnen uit elkaar gaan. Maak je geen zorgen, want met deze tips kom je er wel overheen!

Met deze tips kom je over je friendship break up heen

Naar mate je ouder wordt, zul je jezelf waarschijnlijk ook met andere mensen omringen. Het kan dan zijn dat jij en je beste vriendin ineens uit elkaar groeien. Hoe vervelend dat ook is, met deze tips kom je er wel overheen.

1. Rouwen

Nee, ze is misschien niet overleden, maar als een betekenisvolle relatie ten einde komt, ga je alsnog door een rouwproces heen. Je bent namelijk wél iemand verloren waar je heel veel om geeft. Tijdens het rouwproces verwerk je wat er is gebeurd. Dit doet iedereen op zijn eigen manier: huilend, schreeuwend of juist op een rustigere manier. It’s all good!

2. Acceptatie

Het is makkelijker gezegd dan gedaan, maar accepteer dat óók vriendschappen aan z’n eind kunnen komen. Zodra je het volledige rouwproces hebt doorlopen zal het al makkelijker zijn de nieuwe realiteit te accepteren. Acceptatie is de key om weer lekkerder in je vel te zitten, want zodra jij het hebt geaccepteerd, kun je dit deel van je leven afsluiten en aan een nieuw deel beginnen.

Lees ook: Deze bestemmingen zijn ideaal voor een stedentrip met vriendinnen

3. Geen domme dingen doen

Uit emotie kunnen we allemaal wel eens domme dingen doen. Ineens bakken geld uitgeven aan online shoppen, je eigen haar knippen, binge eating of ineens heel veel uitgaan (en drinken), bijvoorbeeld. Uit emotie kan je soms heftige beslissingen nemen. Probeer er alleen wel op te letten dat je dat niet gaat doen! Van al deze dingen zul je waarschijnlijk spijt krijgen, en dat zal het juist alleen maar moeilijker maken om er overheen te komen.

4. Gemeenschappelijke vrienden

Het kan zijn dat jullie nog gemeenschappelijke vrienden hebben. Het klinkt misschien wat overdreven, maar als jij het gevoel hebt dat zij jou tegenhouden van over de break up heenkomen, is het misschien beter om van hun ook wat afstand te nemen. Uiteindelijk gaat het erom dat jíj weer lekker in je vel komt. Als je wel met ze om blijft gaan, let dan een beetje op wat je zegt. Voor hun is het natuurlijk niet fijn als ze van allebei de kanten boze woorden aan moeten horen!

Lees ook: 4 dingen die we allemaal denken als we onze ex met een nieuw iemand spotten

Bron: Beautify