Lifestyle

Deze bestemmingen zijn ideaal voor een stedentrip met vriendinnen

Paspoort, check. Een koffer vol toffe kleding, check. De leukste besties van de wereld, dubbelcheck. Het enige wat nu nog ontbreekt is een bestemming voor jullie stedentrip. We hebben de leukste stedentrips voor je op een rijtje gezet, zodat je genoeg tijd over hebt om je druk te maken over andere zaken. Of je genoeg outfits hebt ingepakt bijvoorbeeld. 

Dit zijn ideale bestemmingen voor een stedentrip met vriendinnen

Tussen jou en je vriendinnen zit het waarschijnlijk wel snor. Jullie delen alles met elkaar. Van de jongens waar je gek op bent, tot de manier waarop je het liefste je vrije tijd doorbrengt. Betekent niet dat jullie nog iets kunnen gebruiken om die band nóg verder te versterken. En wat is er dan meer geschikt dan een stedentrip met je vriendinnen? Skip de welbekende steden als Parijs, Barcelona of Berlijn. De Londense straten heb je waarschijnlijk al wel gezien en zwijmelen onder de Eiffeltoren doe je wel met je lover. Er valt nog genoeg te ontdekken binnen Europa. Off we go! 

1. Met je vriendinnen op stedentrip: Krakau 

Stedentrips zijn leuk, maar eerder is eerlijk: goedkoop is het niet altijd. No time for stress, want er zijn ook genoeg plaatsen in Europa waar je stedentrip niet duur hoeft te zijn. We kunnen ons lijstje niet anders beginnen dan in het Oosten van Europa: het Poolse Krakau. De tweede stad van Polen werd namelijk in 2016 benoemd tot beste stedentripbestemming van Europa. Logisch, want het is er niet alleen goedkoop, je kunt er ook lekker winkelen. Van lekker eten en drinken zijn ze ook niet vies. Een drankje kost er niet veel meer dan twee euro kost en een hotelovernachting gemiddeld een paar tientjes. Ook als je graag een portie cultuur snuift dan is Krakau wat voor jou.  

2. Met je vriendinnen op stedentrip: Kopenhagen 

Kopenhagen is de perfecte bestemming voor een dagje of twee, drie relaxed citytrippen. De hoofdstad van Denemarken is hartstikke veilig voor jou en je vriendinnen, zeker als jullie voor de eerste keer weg gaan. Je kunt er op je gemak musea bezoeken en lekker shoppen in de hippe Scandinavische boetiekjes. Nyhavn, de toeristische trekpleister van de stad, is een haven met kleurrijke huisjes waar je vanuit een fijn hotel op kan uitkijken. Stedentrips.nl heeft fijne gepersonaliseerde aanbiedingen voor je mét tof uitzicht, zodat je vriendinnen en jij na aankomst direct kunnen neerploffen in een goed restaurant. Bon appetit! 

3. Met je vriendinnen op stedentrip: Sevilla 

Ook een stad die in dit lijstje niet mag ontbreken is Sevilla. Als jij en je besties een weekend op stedentrip gaat dan is Sevilla de place to be. Deze Spaanse stad is populair onder reizigers en als je er eenmaal geweest bent begrijp je wel waarom. Hét hoogtepunt van Sevilla is zonder twijfel het sprookjesachtige koninklijke paleis van Sevilla. Dit paleis speelde zelfs een rol in Game of Thrones, ideaal dus als jij en je vriendinnen jullie stedentrip willen combineren met een rondje langs een herkenbaar punt uit misschien wel je favoriete serie. Als je niet zo van sight seeing houdt, don’t worry, ook als shopaholic kan je je hart ophalen aan de Spaanse cultuur.  

4. Met je vriendinnen op stedentrip: Bergen 

We sluiten ons rijtje af met een unieke plek in het land van de Fjorden en het Noorderlicht: Bergen. Dit schattige stadje  is bekend vanwege een magische landschap met prachtige houten huisjes in de haven, vergelijkbaar met Kopenhagen. De tweede grootste stad van Noorwegen is wel al ontdekt door de vele toeristen, maar het schattige karakter maakt veel goed.  

 

 

Lees ook:

Deze dingen herken je gegarandeerd als je (stiekem) niet kan koken

Vegetarisch recept: honing sesam halloumi met jalapeño yoghurt