Lifestyle

Wist jij dat sterrenbeelden ook categorieën hebben? Bij welke categorie hoor jij?

We weten allemaal wat ons sterrenbeeld is en welke kwaliteiten we daardoor hebben. Maar wist je ook dat er drie soorten sterrenbeelden zijn? Wij leggen je uit hoe dit precies zit! 

Sterrenbeelden verdeeld in drie categorieën

Wist jij al dat de sterrenbeelden onderverdeeld kunnen worden in drie categorieën? Namelijk kardinaal, vast of veranderlijk. Welke ben jij?

Kardinale sterrenbeelden

Kardinale sterrenbeelden zijn altijd op hun hoogtepunt tijdens het begin van een seizoen. De Ram is een kardinaal sterrenbeeld. Zijn hoogtepunt is tijdens het begin van de lente. De Kreeft heeft zijn hoogtepunt tijdens de zomer. Bij de Weegschaal vindt dit plaats aan het begin van de herfst. En de Steenbok heeft zijn hoogtepunt tijdens het begin van de winter. Ze zijn dan vaak ook echte leiders van een groep, vooral tijdens hun piek. Ze nemen vaak initiatief en kunnen vaak goede ideeën bedenken. 

Vaste sterrenbeelden

De vaste sterrenbeelden zijn de Stier, Leeuw, Schorpioen en Waterman. Kardinale sterrenbeelden zijn vooral denkers, maar de vaste sterrenbeelden zijn échte doeners. Ze hebben genoeg motivatie om hun gestelde doelen te behalen. Ook zijn ze het meest betrouwbaar. Vaste sterrenbeelden kunnen zich ook goed focussen op hetgeen waar ze mee bezig zijn en het zijn ook échte team players.

Veranderlijke sterrenbeelden

En als laatste hebben we ook nog de veranderlijke sterrenbeelden. De Boogschutter, Tweelingen, Maagd en Vissen vallen onder deze categorie. Het zijn echte perfectionisten. Ze willen altijd de puntjes op de i zetten. Ook zijn deze sterrenbeelden heel positief ingesteld, waardoor ze van elke situatie iets leuks proberen te maken. Verder zijn ze ook heel flexibel. Hierdoor passen ze zich dan ook makkelijk aan binnen een groep. 

Bron: VriendinBeeld: Pinterest