Health

Geen houdbaarheidsdatum op je zonnebrand? Zo check je of ie over datum is

zonnebrand-houdbaarheidsdatum

Het warme weer begint ein-de-lijk weer een beetje terug te komen! Tijd om die oude flesjes zonnebrand weer uit de kast te halen. Maar wist je dat - net als make-up producten - ook zonnebrandcrème een houdbaarheidsdatum heeft? En na die datum werkt hij stukken minder goed... Zo check je die houdbaarheidsdatum!

Zo check je de houdbaarheidsdatum van je favo zonnebrandcrème

Verbranden is natuurlijk superslecht voor je huid, daarom is het belangrijk om een goede zonnebrand te kiezen. Maar wanneer die over de datum is, werkt hij dus niet meer goed! Dit is hoe je moet checken of je zonnebrand van vorig jaar nog goed is.

Verbranden

Het is heel slecht voor je huid (én gezondheid) om te verbranden. Daarom smeren we ons allemaal massaal in met onze favoriete zonnebrandcrèmes in de zomer. Mocht het dan toch foutgaan, zijn er nog wel bepaalde dingen die je kan doen om de schade te beperken. Maar goed voor je is het nooit! Daarom is het belangrijk om een goed werkende zonnebrand te gebruiken. Maar hoe weet je nou of jouw favo zonnebrand van vorige zomer nog wel goed is?

Lees ook:
Kun je eigenlijk wel bruin worden als je SPF 50 draagt?

Houdbaarheidsdatum

Oké, het is niet per se een echte datum die je aan moet houden. Achterop de tube/fles zonnebrand die je gebruikt staat waarschijnlijk een tekentje met een soort bakje waar 6M/8M/12M in geschreven staat. Het nummer staat voor het aantal maanden dat het goedje houdbaar is. Als er dus bijvoorbeeld 12M achterop staat, betekent dat dat je zonnebrand 12 maanden na opening nog houdbaar is! Dit geldt trouwens alleen als je de zonnebrand op een koele, droge en donkere plek hebt bewaard. Als je dat niet doet, zal die waarschijnlijk al eerder zijn werking verliezen. Let er dus ook altijd op dat je je zonnebrand niet de hele dag in de zon laat staan als je je hebt ingesmeerd.

Mocht je moeite hebben met het plaatje van het potje vinden, zo ziet ie eruit:

Bron: CosmopolitanBeeld: Instagram