Health

In deze houding slapen helpt tegen menstruatie krampen

Mood swings, cravings in chocolade en die stekende krampen in je buik. Het is de meest vreselijke week van de maand waar we ons toch weer doorheen moeten slaan. En dat gaat voor veel vrouwen niet al te gemakkelijk als ze de hele nacht niet kunnen slapen van de pijn… Herken jij dit?  Lees dan snel verder, want als je in deze houding slaapt, heb je een stuk minder last van die vervelende krampen! 

De perfecte houding tegen menstruatie krampen

Op je rug, dan weer op je zij en uiteindelijk toch weer op je buik. Tijdens je ongesteldheid weet je soms echt niet meer hoe je moet liggen en nachtenlang plafonddienst draaien is ook niet bepaald ideaal. Gelukkig is het wakker liggen eindelijk voorbij, want uit onderzoek blijkt nu dat de foetushouding de beste houding is om in te slapen als je ongesteld bent. Dat gaat een hoop pijn en gedoe schelen! Door in deze houding te slapen kunnen je buikspieren zich ontspannen en omdat de druk daarop dan minder wordt, heb je een stuk minder last van die vervelende krampen. Maar daar blijft het niet bij! Door in deze houding te slapen kun je ook minder snel doorlekken, omdat je benen tegen elkaar geperst liggen, en dat is ook wel heel erg fijn! 

Lees ook: Dit effect heeft de maan op jouw menstruatie

Slecht nieuws voor de buikslapers onder ons

Helaas hebben we voor de buikslapers onder ons geen goed nieuws, want deze positie moet je echt vermijden tijdens je ongesteldheid. Door op je buik te liggen, ontstaat er namelijk meer druk op de baarmoeder en wordt het bloed eigenlijk uit je baarmoeder geperst (we know, dit klinkt mega vies). Dit zorgt natuurlijk voor meer bloed en meer doorlekken. Oei, dat is niet wat je wil!

Mocht de foetushouding nou echt niet werken en houd je krampen? Dan is het een goed idee om voor het slapen gaan een warme douche te nemen en een warme kruik op je buik te leggen. Een kruik zorgt er namelijk voor dat je buikspieren worden uitgerekt en dit zou kunnen helpen tegen de pijn. Oja, en een grote kop thee en een reep chocolade werkt natuurlijk ook altijd heel goed als je je zo slecht voelt! 

Lees ook: Moeite om in slaap te komen? Hier komt het door