Lifestyle

Dit is dus waarom sommige mensen écht geen koffie lusten

Sommige van ons zijn verslaafd aan koffie. Ja, wij ook. Maar anderen lusten het juist níét. Vaak wordt gezegd dat je koffie moet leren drinken, maar is dit echt zo? Of lusten sommige mensen gewoon écht geen koffie?

Dit is de reden dat sommige mensen geen koffie lusten

Een heerlijke ijskoffie of een lekkere havercappu zit er voor sommige mensen niet in. Maar waarom niet?

Opvoeding

Sommige mensen kunnen écht genieten van een lekker kopje koffie. Ze drinken het niet alleen omdat het je die cafeïne boost geeft. Maar dan zijn er ook nog mensen die koffie gewoon écht niet willen drinken. Ze krijgen het gewoon niet door hun keel, lijkt het. Volgens een neuropsycholoog uit Amerika komt dit dus door je opvoeding! Als jij opgroeit met ouders die elke ochtend genieten van een lekker kopje koffie, is de kans groot dat jij dit ook gaat doen. Maar als jouw ouders zelden of nooit koffiedrinken, ziet het er niet naar uit dat jij deze gewoonte over gaat nemen. 

Lees ook: dit is wat de manier waarop jij je koffiedrinkt zegt over je persoonlijkheid

Cafeïneverslaving

Daarnaast is het natuurlijk ook nog zo dat cafeïne verslavend is. Als jij dus regelmatig een kopje koffie drinkt, zul je er uiteindelijk afhankelijk van worden. Maar als je nou nooit die gewoonte hebt gekregen (wellicht doordat je ouders dus geen koffie drinken), dan ben je er dus ook niet afhankelijk van. Verklaart al veel, hè?

Leren drinken

Ook is het nou eenmaal zo dat koffie een bepaalde smaak heeft waar je een beetje aan moet wennen. Kleine kans dat jij het met je eerste kopje al lustte! Het is dus ook echt zo dat je aan de smaak moet wennen. We noemen dat ”leren drinken”, maar dat is natuurlijk niet zo ;). Het is gewoon even wennen aan die nieuwe smaak.

Bron: Vriendin.nl