Food

Deze hartige mug cake recepten zijn echt heerlijk en wil je maken

Je hebt ze vast al veel voorbij zien komen op TikTok, mug cakes. Dit is niet meer dan een cake uit een mok. Het is heel gemakkelijk om te maken, want je stopt het beslag in een mok en je zet het voor een paar minuten in de magnetron. Dat zoete mug cakes lekker zijn wisten we al, maar wist je dat er ook hartige recepten bestaan?

Lees ook: 9 mugcakes die te lekker zijn om niet te proberen

Mug cakes

Het is een razend populaire snack, de mug cake. Deze hartige varianten maak je in een handomdraai.

Pizza in een mok

Wat heb je er voor nodig?

  • 3 eetlepels bloem
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • Snufje zout en peper
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 3 eetlepel melk
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • Geraspte kaas
  • Toppings naar keuze (bv. salami of olijven)

Hoe maak je het?

Meng de bloem, bakpoeder, knoflookpoeder, zout en peper met elkaar in een mok. Voeg daar vervolgens de olijfolie en melk aan toe. Meng dit alles goed door elkaar zodat je een dik, maar smeerbaar beslag krijgt.

Verdeel 2 eetlepels tomatenpuree over het beslag. Strooi de geraspte kaas en toppings naar keuze erover heen. Om het af te maken kun je het eventueel besprenkelen met wat oregano.

Plaats de mok in de magnetron voor 1 minuut en laat de mug cake daarna afkoelen. De mug cake is klaar zodra de bodem niet meer nat is. Is je beslag nog wel nattig? Doe het dan nog even in de magnetron!

Quiche uit een mok

Wat heb je er voor nodig?

  • 3 eetlepel szelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel suiker
  • Zout, peper, en knoflookpoeder
  • 3 + 1 eetlepels melk
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ei
  • 1 eetlepel crème fraîche
  • 2 eetlepels geraspte kaas
  • Vulling naar keuze (bv. handje spinazie, paprika, sjalotje)

Hoe maak je het?

Meng in een kommetje het zelfrijzend bakmeel met suiker en een snufje zout. Voeg hier ook 3 eetlepels melk en 2 eetlepels olijfolie aan toe. Meng dit met elkaar totdat er een deeg ontstaat. Verdeel dit deeg weer over twee schaaltjes en druk het mengsel plat.

In het lege kommetje kun je nu het ei losklopen en je mengt hier ook de crème fraîche, 1 eetlepel melk en de geraspte kaas doorheen. Je kunt het op smaak brengen met zout, peper en knoflookpoeder.

Nu is het tijd om je vulling erbij te doen. Vervolgens verdeel je het deeg in de mokken en zet je ze voor ongeveer 2 minuten in de magnetron. De quiche is klaar als je bovenkant hard is. Tip: stroomt het over? Stop de magnetron een paar keer, het deeg deukt dan weer in.

Mac and cheese

Wat heb je er voor nodig?

  • 120 milliliter water
  • 70 gram macaroni
  • 60 milliliter melk
  • 40 gram geraspte kaas
  • Snufje knoflookpoeder
  • Verse peterselie

Hoe maak je het?

Doe de macaroni en het water in een magnetronbestendig bakje. Zet de macaroni erin voor 6 minuten. Roer het om de twee minuten door. Is de pasta na 6 minuten nog niet klaar, laat het dan langer koken.

Als de pasta klaar is, voeg je de geraspte kaas, de melk en het knoflookpoeder toe. Roer dit goed door elkaar en zet het bakje in de magnetron. Zet de magnetron aan voor een minuut. Als de kaas gesmolten is, is het recept gelukt. Strooi er wat peterselie over voor de smaak.

Lees ook: Dit is het makkelijkste recept voor chocoladetaart ever

Bron: Vriendin