Lifestyle

9 mugcakes die te lekker zijn om niet te proberen

Uitgebreid een taart of cake bakken is af en toe best leuk, maar je moet er wel tijd en geld voor hebben. Op een doordeweekse dag hebben wij hier dus niet altijd zin in! Toch willen we wel wat lekkers hebben om ‘s avonds mee op de bank te ploffen. De mugcake is ideaal: een paar ingrediënten mixen, even in de magnetron en je bent klaar. En saai wordt het niet, want er zijn talloze varianten!

Nutella Cake
Een mugcake met Nutella? Ja, graag! Deze mugcake heeft maar drie ingrediënten en is dus lekker snel én goedkoop. Je hebt ei, Nutella en meel nodig om dit heerlijke recept na te maken. Grote kans dat jij dat al in huis hebt.

Watch on YouTube

Blauwe bessen met citroen
Onze favoriete muffin is toch wel de versie met blauwe bessen. Deze ‘s avonds binnen twee minuten in elkaar kunnen flansen is toch geweldig? Je hebt nodig: meel, suiker, ei, gesmolten boter, zelfrijzend bakmeel en blauwe bessen. Eventueel nog wat citroenrasp. Wederom net zo makkelijk als het vorige recept: alles bij elkaar gooien en in de magnetron.

Watch on YouTube

Red velvet
Oké, dit is wat meer werk én je hebt meer ingrediënten nodig. Maar je hebt vast wel vijf minuten over voor een red velvet cake, toch? Je hebt nodig: meel, suiker, cacaopoeder, melk, olie, ei en rode kleurstof. Hoewel je dat laatst ook weg kunt laten natuurlijk. Je taart is dan niet rood, maar smaakt wel hetzelfde. Voor de frosting heb je boter, roomkaas, vanille extract en suiker nodig.

Watch on YouTube

Oreo
Deze mugcake wil je zeker weten maken! Doe eens een keer wat anders met je rol koekjes en verwerk ze in dit lekkere recept. Je hebt nodig: meel, bakpoeder, suiker, melk, olie, vanille en 1 geplette Oreo.

Watch on YouTube

Gezonde mugcake met frambozen
Wanneer je wel iets lekkers wilt eten, maar vooral trek hebt in iets gezonds is dit wat je kunt proberen. De banaan maakt het lekker zoet en de frambozen geven een frisse twist. Deze mugcake kun je ook prima als ontbijt eten, je kunt dan wat yoghurt als topping gebruiken. Dit heb je nodig: banaan, frambozen, ei, lijnzaad, havermout, geraspte kokos, honing en Griekse yoghurt.

Watch on YouTube

Proteïne mugcake
Voor de zeer fanatieke sporters onder ons is dit een heerlijke manier om extra eiwitten binnen te krijgen. Voor dit recept heb je nodig: chocolade eiwitpoeder, cacaopoeder, bakpoeder en melk. Kun je na het sporten eens op de bank ploffen met warme chocoladecake in plaats van je shake!

Watch on YouTube

Pindakaas mugcake
Van pindakaas krijgen we nooit genoeg. In plaats van een flinke lepel uit de pot te eten, maken we voortaan gewoon deze mugcake. Super simpel en je kunt er lekker mee variëren. Strooi er bijvoorbeeld nog wat hagelslag overheen en je hebt een pindakaas-chocolade cake. Lekker! Je hebt nodig: meel, suiker, bakpoeder, ei, melk, olie en pindakaas.

Watch on YouTube

Latte Art Mugcake
Als je je echt wilt uitsloven is dit recept perfect. Een mugcake die lijkt op een latte, hoe leuk is dat? Dit recept is meer geschikt voor een speciale gelegenheid dan om zo even te maken, maar tof is het zeker.

Watch on YouTube

Appel-kaneel
De combinatie van appel en kaneel blijft heerlijk. Als je zin hebt in een lekker kruidige mugcake moet je dit recept zeker eens proberen. Appeltaart was nog nooit zo makkelijk! Serveer dit met een bol vanille ijs en je hebt een heerlijk toetje. Je hebt nodig: zelfrijzend meel, kaneel, gember, donkere basterdsuiker, dadels, appel, melk en een ei.

Watch on YouTube

Welk recept ga jij zeker proberen?

Beeld: iStock