Beauty

DIY: je eigen scrub maken

Regelmatig scrubben is hartstikke goed voor je huid. Je verwijdert dode huidcellen en het stimuleert je bloedsomloop. Wist je dat zelf scrub maken echt super easy is? Daarnaast kost het ook geen drol, want je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig. 

How to: zelf scrub maken

Een scrub gebruik je meestal onder de douche. De verzorgende ingrediënten zorgen ervoor dat jouw huid echt gevoed wordt, waardoor je huid er gezond uitziet. Je kunt een scrub natuurlijk in de winkel aanschaffen, maar is het niet veel leuker om het een keertje zelf te maken?

Lees ook: Last van een droge huid? Huidolie is de oplossing!

Lekker ruikende scrub

Voor een zijdezachte huid meng je 1 kopje grof zout met olijfolie. Heb jij een gevoelige huid? Kies dan liever voor suiker in plaats van zout. Zout zorgt er namelijk voor dat je huid snel geïrriteerd raakt. Om het lekker te laten ruiken kun je geurolie naar keuze erbij doen. Meng alles goed door elkaar en scrubben maar!

Fruitige scrub

Ben jij op zoek naar een leuke uitdaging? Deze fruitige scrub vergt enige aandacht en heeft iets meer ingrediënten. Meng een kop bruine suiker met een half kopje honing, 4 eetlepels citroensap en 1 eetlepel gember rasp. Gember heeft een goede invloed op de stofwisseling van je huid. Ook hebben al deze ingrediënten een verzachtende werking op je huid.

Lees ook: Dit is waarom je je dag moet beginnen met warm citroenwater

Natuurlijke scrub

Dit is sowieso de makkelijkste en al helemaal als je op het strand ligt. Je pakt een handje zand en masseert dit op de ruwe plekjes van je lichaam, zoals je ellebogen en knieën. Let erop dat je niet je gezicht met zand gaat scrubben, want daar is de zandkorrel te hard voor. Daarnaast wil je natuurlijk ook geen zand in je ogen ;).

Scrubben voor de zomer

Het is altijd handig om voor de zomer je hele lichaam te scrubben. Alle dode huidcellen gaan dan van je lichaam af, waardoor je mooi egaal bruin wordt in het zonnetje!

Bron: Vriendin