Beauty

Selfcare Sunday! Met deze tips tover je jouw badkamer om tot thuisspa

Gestrest? Me-time nodig? Of op zoek naar een leuk date-idee voor jou en je bestie? Dan hebben wij het antwoord voor jou! Voel je helemaal ontspannen en zen na deze wellness at home.

Met deze tips tover je jouw badkamer om tot thuisspa

Gelukkig zijn de drogisterijen gewoon nog open, dus haal snel alles wat je nodig hebt en geniet ervan! Happy selfcare sunday! 

Stap 1: face time

Een pampersessie begint met het reinigen van je gezicht! Als je huid namelijk niet goed schoon is, werken de huidverzorgende producten niet. Dus haal lekker je make-up eraf met reinigingsolie en maak je gezicht daarna extra goed schoon met een cleanser.

Stap 2: steamy selfcare

Omdat het selfcare sunday is gaan we ons gezicht nog extra goed reinigen. Dat doen we met een stoombadje voor je gezicht. De hitte opent de poriën in je gezicht, daardoor kunnen afvalstoffen je huid makkelijker verlaten. De hoge temperatuur versnelt ook je bloedsomloop, waardoor er meer zuurstof in je bloed wordt gepompt en dus ook meer zuurstof in je hersenen komt. Dat zorgt ervoor dat je je fitter voelt. 

Een stoombad fix je met een kom kokend water. Voeg een lekker ruikende olie toe om er extra van te genieten. Hang je hoofd boven het water met een theedoek over je hoofd heen. Zo kan de stoom niet ontsnappen. Na 10 minuten is je huid helemaal fresh en staan je poriën goed open.

Stap 3: scrubben en smeren

De volgende stap voor je huid is een milde scrub, om alle dode huidcellen van je huid te verwijderen. Hierbij is het belangrijk dat je deze aanbrengt op een vochtig gezicht. Daarna is het tijd voor een voedend masker! Daar kun je eventueel nog twee komkommerplakjes op je oogleden leggen. Dit werkt verkoelend, dus die puffy eyes zullen binnen no-time zijn verdwenen!

Stap 4: in bad

Unwinden in bad natuurlijk! In combinatie met een heerlijke badolie of badzout kan jij helemaal tot rust komen in bad. Dit is ook een goed moment om met masker op te chillen. Door het warme water gaan je poriën openstaan, waardoor je lichaam veel mineralen, magnesium en natrium opneemt. Muziekje en kaarsjes erbij en genieten maar! Als je geen bad hebt kan je natuurlijk lekker heet douchen met jouw favoriete producten. Met keiharde muziek werkt dat zelfs ook nog een beetje therapeutisch!

Stap 5: hair time

Was je haren en gebruik weer een keer een haarmasker. Deze spoel je niet uit, maar wikkel je lokken in een handdoek en draai die op je hoofd. Na tien minuten spoel jij je haar pas uit en geloof ons: jouw coupe kan er weer even tegen aan.

Stap 6: body

Last but not least: je lichaam is aan de beurt! Weer eerst scrubben en daarna soppen met een luxe showerfoam. Na je bad- of douchebeurt smeer jij je in met je lievelingsbodylotion en je voelt je weer als herboren!

Verzorg jezelf nog extra goed:

Shit, deze dingen doen we allemaal verkeerd tijdens het haren wassen

Last van een droge huid? De moisture sandwich is dé perfecte oplossing voor jou!

Must reads 👀