Health

Aha: hierom is het dus beter om warm water te drinken

Even een lekker glaasje ijskoud water drinken om af te koelen, heerlijk toch? Dan hebben wij vervelend nieuws voor je, want het drinken van een glas lauw water is dus beter voor je. Dit is waarom!

Warm water drinken schijnt veel beter voor je te zijn en dit is waarom

Warm water drinken heeft meer voordelen dan koud water. Hoewel koud water lekker verfrissend is en wij het ook graag andersom hadden gezien, zijn de voordelen niet te ontkennen.

 

Afvallen

Door warm water te drinken val je sneller af! Doordat het water warm is, probeert je lichaam de temperatuur te compenseren dus gaat je lichaamstemperatuur omlaag. Hierdoor krijgt je metabolisme een enorme boostBye bye kilo’s!

 

Spijsvertering

Als je water drinkt helpt dit natuurlijk voor het reinigen en in gang zetten van je spijsvertering en darmkanaal. Tuurlijk helpt koud water hierbij, maar warm water geeft het die echte boost! En het helpt je spijsvertering nog meer als je er een citroen aan toevoegt. Ook helpt warm water tegen verstopping, omdat warm water ervoor zorgt dat je darmen samentrekken, waardoor het voedsel dat je nog niet verteerd hebt wordt weggedrukt.

 

Afvoer van gifstoffen

Koud water drinken we vooral om af te koelen. Als je warm water drinkt zul je het dus ook warmer krijgen. Hierdoor ga je meer zweten, waardoor je meer afvalstoffen uit je lichaam voert! Zweten is misschien niet het fijnst, maar het is zeker gezond!

 

Nadelen van koud water

Het drinken van koud water brengt je lichaam een beetje van slag, omdat je lichaam extra hard moet werken om weer op te warmen. Daarnaast is je maag ook geen grote fan van koud water. Ook zorgt (te) koud water ervoor dat het vet dat in je eten zit sneller hard wordt, waardoor je spijsvertering vertraagd. Daarnaast kan je slijmvlies sneller ontsteken, en is de kans op luchtweginfecties of keelproblemen groter. Maar maak je geen zorgen, hiervoor moet je het wel héél koud drinken ;).